Τι είναι η SingularityU Athens: To πλάνο δράσης

Τι είναι η SingularityU Athens: To πλάνο δράσης

Νέοι ηγέτες από τον ιδιωτικό, δημόσιο και επιχειρηματικό τομέα εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες με στόχο την επίτευξη, περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερία

Πώς μπορεί η τεχνολογία του αύριο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα

Με στόχο να φέρει το μέλλον στο σήμερα και να δώσει μια συναρπαστική ματιά στο αύριο σε παγκόσμια και τοπική κλίμακα μέσα από τις νεότερες εξελίξεις της παγκόσμιας τεχνολογίας και τη θετική επίδρασή τους στην κοινωνία, το SingularityU ATHENS έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η «πρεσβευτής» του SingularityU στην Ελλάδα, Νίκη Συροπούλου «πρόκειται για μια παγκόσμια κοινότητα σκέψης, έρευνας και επιχειρηματικών δράσεων που εξοικειώνει την κοινωνία με τη ραγδαία εξέλιξη και επίδραση της τεχνολογίας.

Ωστόσο είναι και ένα πλαίσιο επιχειρηματικής δράσης. Έχει ξεκινήσει το 2008 στο ερευνητικό κέντρο της NASA, στο SiliconValley της Καλιφόρνιας και εκεί συνεχίζει να δραστηριοποιείται, ενώ ιδρύθηκε από δύο καταξιωμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και συγγραφείς, τον Ray Kurzweil και τον Peter Diamandis.

Εκεί, νέοι ηγέτες από τον ιδιωτικό, δημόσιο και επιχειρηματικό τομέα εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες με στόχο την επίτευξη, περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας».

Στην Ελλάδα το SingularityU Athens θα προβάλλει για πρώτη φορά το πλάνο δράσης του, «το πρώτο βήμα που κάνουμε στη χώρα μας κι απευθύνεται σε νέους, φοιτητές, σε όλους όσοι ασχολούνται με νεοφυείς εταιρείες, ενώ ταυτόχρονα έχει διασύνδεση με ερευνητικά κέντρα.

Αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τα δημιουργικά και καινοτόμα μυαλά της χώρας μας, ώστε μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας να διαχειριστούμε τις σημαντικές προκλήσεις και να ωθήσουμε την ελληνική κοινωνία και οικονομία σε μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία, διότι ενώ το SingularityU έχει ξεκινήσει από χώρες που έχουν ενστερνιστεί την καινοτομία όπως είναι η Ολλανδία και η Δανία, στην Ελλάδα το ξεκινάμε διότι το έχει περισσότερο ανάγκη η κοινωνία όσον αφορά τις προκλήσεις που φέρνει το αύριο, τις αλλαγές στην παγκόσμια τεχνολογία που θα αλλάξουν τα επαγγέλματα.

Κι όλα αυτά θέλουμε να τα αναδείξουμε με έναν τρόπο πρακτικό κι όχι θεωρητικό και να δείξουμε πώς έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα. Να περάσουμε στην πράξη και να τελειώσουμε με τις θεωρίες».

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Συροπούλου, πρόκειται για ένα ταξίδι γνώσης που προσφέρεται καθώς το SingularityU Athens παίζει έναν ρόλο συντονιστή και διαμεσολαβητή μεταξύ φοιτητών, ερευνητών και επιχειρηματιών ώστε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλάνο που μπορεί να εξελιχθεί.

«Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε σε έναν κοινό διάλογο τους φοιτητές από τα πανεπιστήμια με τους ερευνητές κι όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν. Αυτό που προσφέρουμε είναι τρόπος σκέψης, μεθοδολογία και ευκαιρίες για το επιχειρείν του αύριο».

Ομιλητές της εκδήλωσης του SingularityU Athens είναι οι: Νίκη Συροπούλου, Αρίστος Δοξιάδης, David Orban (SingularityUfaculty, Director Italy), David Katz (SingularityUFaculty, Canada) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ