O Elon Musk θέλει να συνδέσει ανθρώπινο εγκέφαλο και υπολογιστή

O Elon Musk θέλει να συνδέσει ανθρώπινο εγκέφαλο και υπολογιστή
Ο Elon Musk είναι ένας άνθρωπος με μεγάλες φιλοδοξίες και αυτό φαίνεται από τις επιχειρηματικές του επιλογές. Η επιτυχημένη πορεία των Tesla και SpaceX δεν είναι αρκετές για τον Elon Musk, αφού συνεχώς επενδύει σε πρωτοπόρα projects. Αυτή τη φορά θέλει να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τον υπολογιστή.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η νέα εταιρεία του Musk ονομάζεται Neuralink. Ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δήλωση πάνω στο θέμα, ωστόσο πηγές εκ των έσω φέρονται να δηλώνουν ότι η εταιρεία υπάρχει και πίσω από αυτή βρίσκεται ο Musk.

Η Neuralink έχει ως στόχο την εξερεύνηση της δυνατότητας να συνδεθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος με έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «neural lace». Αν αυτό γίνει εφικτό, ίσως σε λίγα χρόνια να μπορούμε να κατεβάσουμε τις σκέψεις και τις αναμνήσεις μας σε έναν υπολογιστή και αντίστροφα

Σύμφωνα με το The Verge, ο Elon Musk έχει «φανερώσει» κάποιες σκέψεις του στο παρελθόν που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σε μια εκδήλωση στο Dubai είχε αναφέρει ότι ίσως στο μέλλον να δούμε μια συγχώνευση μεταξύ βιολογικής και ψηφιακής ευφυΐας.

Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η εταιρεία αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, αλλά σίγουρα η ιδέα ακούγεται επαναστατική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ