Ποιες... δοκιμασίες υφίστανται οι μπαταρίες μετά το φιάσκο με το Galaxy Note 7

Ποιες... δοκιμασίες υφίστανται οι μπαταρίες μετά το φιάσκο με το Galaxy Note 7
Μετά την αρνητική δημοσιότητα που προκάλεσε το Galaxy Note 7 στην Samsung, η LG είναι αποφασισμένη να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην βρεθεί σε ανάλογη δυσάρεστη θέση. Πόσο μάλλον που ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται ένα βήμα πριν το λανσάρισμα της νέας "ναυαρχίδας" του G6. Η συσκευή υποβάλλεται σε εξαντλητικά τεστ, για να φανεί η αντοχή της συσκευής -αλλά και της μπαταρίας- σε συνθήκες πίεσης, πτώσεις κλπ. Τα αποτελέσματα καταγράφονται από κάμερες, ώστε να μπορεί να γίνει περαιτέρω διερεύνηση.

«Μια μπαταρία είναι όπως μια βόμβα. Κάνουμε αυτές τις δοκιμές για να αποτρέψουμε τραυματισμούς σε ανθρώπους ακόμη και όταν η μπαταρία εκραγεί», ανέφερε ο Kim Sung-Woo, επικεφαλής μηχανικός στο LG Digital Park, όπου και διεξάγονται οι δοκιμές.

Ο στόχος της LG δεν είναι μόνο να δούμε υπό ποιες συνθήκες θα πάρει φωτιά μια μπαταρία, αλλά να μειωθούν παράλληλα οι παράπλευρες απώλειες. Για παράδειγμα, η LG δεν θέλει μια συσκευή που όταν η μπαταρία πιάσει φωτιά να ανατιναχθεί, αλλά απλά να ανοίξει. Τότε το τεστ θα θεωρηθεί επιτυχημένο.

Οι δοκιμές δεν σταματάνε εδώ, αφού η LG τρυπάει τις μπαταρίες με μυτερά αντικείμενα ώστε να δει αν η συσκευή τυλιχθεί στις φλόγες. Υπάρχει ακόμη ένα τεστ «σύγκρουσης», κατά το οποίο ένα βάρος 9 κιλών πέφτει από ψηλά και χτυπάει την μπαταρία. Παρόλο που η παραμόρφωση είναι μεγάλη, η μπαταρία δεν πρέπει να πιάσει φωτιά για να θεωρηθεί ασφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ