Το πιο δημοφιλές smartphone στην Κίνα είναι το iPhone

Το πιο δημοφιλές smartphone στην Κίνα είναι το iPhone
Το iPhone παραμένει το πλέον δημοφιλές κινητό τηλέφωνο στη χώρα έδειξε πρόσφατη έρευνα της BofAML, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα στην Κίνα, σύμφωνα με το Bloomberg, και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εκείνοι που δεν έχουν ακόμη iPhone να αγοράσουν ένα μέσα στα επόμενα περίπου δύο χρόνια.

«Η έρευνα δείχνει πως ένα μεγάλο μέρος ερωτηθέντων έχουν και iPhone και iPad, υπονοώντας πως το σύστημα είναι υγιές αφού πολλοί χρήστες της Apple έχουν στην κατοχή τους πάνω από έναν τύπο προϊόντος της Apple», ανέφεραν οι αναλυτές.

Η εταιρία αυξάνει εδώ και καιρό το μερίδιο αγοράς της στην Ασία και αυτό φαίνεται πως θα συνεχιστεί, επισημαίνουν οι αναλυτές. «Όταν ερωτήθηκαν ποια μάρκα πιθανώς θα αγοράσουν όταν πάρουν το επόμενο (ή το πρώτο τους) smartphone, το 39% των ερωτηθέντων είπαν πως θα αγόραζαν Apple. Η Huawei ήταν η επόμενη πιο δημοφιλής μάρκα (που προτιμάται από το 25% των συμμετεχόντων), ενώ η Samsung επιλέχθηκε από το 17% των ερωτηθέντων», τόνισαν.

Αν και κάποιοι από τους χρήστες iPhone είπαν πως θα αλλάξουν σε άλλη μάρκα όταν θα αγοράσουν το επόμενο τηλέφωνό τους, η Apple πιθανότατα θα είναι ο συνολικός νικητής στην αγορά, υπογράμμισαν οι αναλυτές. Εκτός αυτού, η έρευνα κατέδειξε πως πολλοί από τους χρήστες έξυπνων τηλεφώνων στη χώρα θα αγοράσουν νέα smartphones με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ