Έναν βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη θα κατασκευάσει ο Zuckerberg

Έναν βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη θα κατασκευάσει ο Zuckerberg
Ο Mark Zuckerberg θα έρθει αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση το 2016. Ο ιδρυτής του Facebook θα επιδιώξει να κατασκευάσει ένα βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος θα τον βοηθά τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook ανέφερε σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο πως στοχεύει σε μια κατασκευή που θα θυμίζει τον Jarvis του Iron Man. Φαντάζεται το βοηθό του να αφήνει τους φίλους του να μπαίνουν στο σπίτι αναγνωρίζοντας τα πρόσωπά τους, να προσέχει το νεογέννητο μωρό του και να βοηθά στη διαχείριση της εταιρίας παρουσιάζοντας τα δεδομένα σε εικονική πραγματικότητα. Επιπλέον, θα μάθει τη φωνή του Zuckerberg ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις οδηγίες του.

Κάθε χρόνο, ο Mark Zuckerberg επινοεί μια νέα πρόκληση που αποσκοπεί στο να του διδάξει νέες δεξιότητες. Μια χρονιά έμαθε να μιλά μανδαρίνικα, μια άλλη έφαγε κρέας μόνο από ζώα που είχε κυνηγήσει ο ίδιος. Αυτός ο νέος στόχος έρχεται σε μια περίοδο που το Facebook έχει εστιάσει στις δικές του πρωτοβουλίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, κατασκευάζοντας ένα βοηθό για τους χρήστες μέσω της εφαρμογής του Messenger.

Ο Zuckerberg ευελπιστεί να αποκτήσει μια διαφορετική οπτική, δουλεύοντας πάνω σε ένα πρότζεκτ για δική του χρήση. Αν και συμβουλεύει άμεσα πολλούς μηχανικούς για επιστημονικά πρότζεκτς, «είναι ένα διαφορετικό είδος ανταμοιβής όταν φτιάχνεις πράγματα μόνος σου», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, σχεδιάζει να μοιραστεί όλα όσα θα μάθει, στο Facebook φυσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ