Φωτογραφίες νέας γενιάς από την Apple

Φωτογραφίες νέας γενιάς από την Apple
Φωτογραφίες νέας γενιάς υπόσχονται τα νέα iPhone, μέσω ενός νέου χαρακτηριστικού το οποίο ονομάζεται Live Photos.

Απλά επιλέγετε μία Live Photo η οποία έχει σχεδιαστεί από την Apple, και μπορείτε να την βάλετε ως background σε κάποια φωτογραφία που έχετε κάνει λήψη.

Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε λήψη των δικών σας Live Photos. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνατε, για να κάνετε λήψη μιας Live Photo.

Όπως συγκεκριμένα αναφέθηκε από τον ίδιο τον Phil Schiller, το νέο αυτό χαρακτηριστικό της κάμερας, θα δώσει ζωή στις φωτογραφίες σας, απαθανατίζοντας ένα μικρό στιγμιότυπο ως βίντεο (1.5 δευτερόλεπτο) λίγο πριν και μετά την λήψη της φωτογραφίας.

Θα είναι δυνατό να δείτε τις Live Photos χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό 3D Touch, ενώ η Apple ανέφερε πως το playback θα είναι διαθέσιμο και μέσω της εφαρμογής Photos του OS X El Capitan στο Mac, στο iPhone, στο iPad, ακόμη και στο Apple Watch.

Και επειδή από τεχνικής απόψεως δεν είναι κανονικά βίντεο, δεν θα καταλαμβάνουν πολύ αποθηκευτικό χώρο. Λίγο περισσότερο από τις φωτογραφίες σας θα καταλαμβάνουν.

Σίγουτα θα έλεγε κανείς πως κάτι τέτοιο έγινε για λόγους εντυπωσιασμού, ενώ παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο το έχουμε δει ξανά στο παρελθόν ως ιδέα, ωστόσο το χαρακτηριστικό Live Photos δείχνει να είναι ακόμη καλύτερο και εύκολο στην χρήση του, πράγμα το οποίο θα κάνει αρκετούς χρήστες να εκπλαγούν.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως οι developers θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό, ενώ η Apple ανέφερε πως το Facebook θα αναβαθμίσει την σουίτα των εφαρμογών της μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να υποστηρίζουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ