Tι περιμένουμε στο event της 9ης Σεπτεμβρίου - Πώς θα είναι η οθόνη του νέου iPhone 6s

Tι περιμένουμε στο event της 9ης Σεπτεμβρίου - Πώς θα είναι η οθόνη του νέου iPhone 6s
Δύο μέρες έχουν απομείνει για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple και οι ένθερμοι υποστηρικτές της εταιρίας αναμένουν με ανυπομονησία το γεγονός.

Σύμφωνα με διαρροές στα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα στις 9 Σεπτεμβρίουτα iPhone 6S και iPhone 6S Plus, τα νέα iPads, τη νέο Apple TV και κάποια νέα αξεσουάρ για το Apple Watch.

Ειδικότερα:

1. iPhone 6s and iPhone 6s Plus

Για ακόμη μια χρονιά η Apple θα διατηρήσει την παράδοση παρουσιάζοντας την S σειρά των νέων της iPhones. Τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus εξωτερικά θα μοιάζουν το ίδιο με τους προκατόχους τους με την μόνη διαφορά πως το κράμα αλουμινίου του σασί τους θα είναι διαφορετικά και πιο ενισχυμένο με το 7000 Series aluminum.

Εσωτερικά πολλοί μιλάνε για την μεγαλύτερη S αναβάθμιση στην ιστορία του iPhone μιας και αναμένουμε να δούμε τον νέο A9 επεξεργαστή μαζί με 2GB RAM. Στον τομέα της κάμερας η οπίσθια θα αποκτήσει έναν αισθητήρα 12 MP - 16 MP με δυνατότητες λήψεων 4K.

Η εμπρόσθια κάμερα θα αναβαθμιστεί και αυτή μιας και ο αισθητήρας της θα φτάσει τα 5 MP με δυνατότητες panorama, slow-mo καθώς και ενός έξυπνου τρόπου λειτουργίας flash μέσω της οθόνης.

Η τεχνολογία με την ονομασία 3D Touch θα κάνει και αυτή το ντεμπούτο της και ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια παραμετροποίηση της Force Touch τεχνολογίας που είδαμε για πρώτη φορά στο Apple Watch.

Στον τομέα χωρητικότητας και οι δύο συσκευές θα ξεκινήσουν “δυστυχώς” για ακόμη μια χρονιά από τα 16 GB και θα ακολουθηθούν από τα 64 GB και 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

Οθόνη

Όπως γράφει ο Gurman επικαλούμενος πηγές, η οθόνη αφής στο νέο iPhone θα μοιάζει με αυτήν των MacBook και Apple Watch μόνο στο όνομα όμως, αφού στην πραγματικότητα θα είναι τελείως διαφορετική και πιο εξελιγμένη.

Ειδικότερα στα νέα iPhone θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης ενός ελαφριού πατήματος της οθόνης από ένα συνεχές και ένα πιο δυνατό, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον χρήστη ενώ και οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί θα εξελιχθούν.

Οι νέες επιλογές θα προσφέρουν την δυνατότητα καλύτερης επεξεργασίας φωτογραφιών, αφού οι αισθητήρες πίεσης θα δίνουν στον χρήστη μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων.

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές των διαφορετικών πιέσεων (της οθόνης)», αναφέρει στον Business Insider ο Matt Ronge, δημιουργός της υπηρεσίας Astropad.

2. Apple TV 4

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την μέρα που η Apple ανανέωσε σημαντικά το Apple TV της. To 4ης γενιάς Apple TV όμως και αν επαληθευτούν οι φήμες θα είναι άξιο αυτής της μεγάλης αναμονής.

Με ένα λεπτότερο αλλά ψηλότερο σασί από τον προκάτοχο του το Apple TV 4 θα έρθει με σημαντικές αλλαγές όπως ένα δικό του App Store, την υποστήριξη εφαρμογών τρίτων και μια νέα διεπαφή που θα έχει ενσωμάτωση της Siri.

Το χειριστήριο του επίσης θα αλλάξει σημαντικά μιας και θα έχει αισθητήρες αναγνώρισης κίνησης και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παιχνίδια όπως το Wii χειριστήριο.

Στο εσωτερικό του θα υπάρχει ένας A8 επεξεργαστής που θα τρέχει στην βάση του μια διαφορετική έκδοση του iOS 9.

Τέλος το αναμένουμε σε δύο χωρητικότητες αυτές των 8 GB και 16 GB.

3. iPad Pro

H Apple αναμένεται να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο 12.9 ιντσών iPad Pro με μια ανάλυση 2732 χ 2048 με τον A9X επεξεργαστή στο εσωτερικό του.

Για το συγκεκριμένο iPad υπάρχουν επίσης έντονες φήμες πως θα έχει ένα Force Touch stylus αλλά ακόμη και ένα πληκτρολόγιο ως έξτρα αξεσουάρ.

4. iPad mini 4

Το μικρότερο 7.9 ιντσών tablet της Apple αναμένεται να ανανεωθεί και να παρουσιαστεί στο event της Apple.

Το iPad Mini 4 λοιπόν θα έχει ένα πιο λεπτό σχεδιασμό και στο εσωτερικό όσο και στις κάμερες του αναμένουμε να έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το τωρινό μοντέλο του iPad Air 2.

Σε αντίθεση με το iPad Mini 3 επίσης το iPad Mini 4 θα υποστηρίζει πλήρως τα Slit View και Slide Over χαρακτηριστικά του iOS 9.

5. Apple Watch Bands και νέο μεταλλικό σασί

Το Apple Watch όχι μόνο θα αποκτήσει μια σειρά από νέα χρώματα στο λουράκι της Sport σειράς αλλά αναμένουμε να δούμε και ένα νέο μεταλλικό μοντέλο για την σειρά Sport καθώς και μια πιο φτηνή έκδοση του χρυσού - Gold μοντέλου.

6. iOS 9 GM

Οι GM εκδόσεις δίνονται συνήθως στους προγραμματιστές μιας εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία των λογισμικών στο κοινό και έτσι το iOS 9 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Η Apple θα ανακοίνωση την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης του iOS 9 για το κοινό και κατά την διάρκεια του event θα δώσει στους προγραμματιστές της την GM build για έναν τελευταίο έλεγχο πριν την επίσημη κυκλοφορία του νέου λογισμικού.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Αξιολόγηση