Η Google ξανά «βαφτίζεται» - Δείτε πως θα ονομαστεί και τι αλλάζει για τον τεχνολογικό κολοσσό

Η Google ξανά «βαφτίζεται» - Δείτε πως θα ονομαστεί και τι αλλάζει για τον τεχνολογικό κολοσσό
Λίγο μετά το χθεσινό κλείσιμο των χρηματαγορών η Google ανακοίνωσε τη μετονομασία της σε Alphabet, σε μια κίνηση-έκπληξη που έχει ως στόχο την εκ βάθρων εταιρική αναδιάρθωση.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η Google δημιούργησε μια νέα μητρική εταιρεία-ομπρέλα με την ονομασία Alphabet Inc, η οποία ουσιαστικά θα είναι μια εταιρεία συμμετοχών (holding company).

Η Alphabet θα «τρέχει» τις νεότερες δραστηριότητες του ομίλου, όπως τα τμήματα επενδύσεων (Google Ventures) και έρευνας (Google X), τη μονάδα Nest για το έξυπνο σπίτι και τη μονάδα ανάπτυξης του αυτόνομου αεροπλάνου (drone).

Η Google, ως θυγατρική πλέον της Alphabet, θα συνεχίσει να έχει στην αρμοδιότητά της τις πιο παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, τις ομώνυμες εφαρμογές, όπως το Google Maps, το You Tube και το λογισμικό Android.

Με την κίνηση αυτή, οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, ουσιαστικά παραχωρούν τον έλεγχο στο ανερχόμενο αστέρι ινδικής καταγωγής που ακούει στο όνομα Sundar Pichai. Σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και τους FT, ο Page δήλωσε ότι η νέα εταιρική δομή θα είναι απλούστερη και θα βοηθήσει καλύτερα την ανάπτυξη της Google-Alphabet, που πλέον έχει επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Όπως είπε κάθε επιμέρους εταιρεία-μονάδα θα διατηρήσει την ανεξαρτησία των κινήσεων της υπό το νέο σχήμα.

Σε επίπεδο μάνατζμεντ, ο Page θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και ο ινδικής καταγωγής πρώτος αντιπρόεδρος, Sundar Pichai, θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Google Inc. Ο έτερος συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, θα γίνει πρόεδρος της Alphabet και ο τωρινός πρόεδρος της Google, Eric Smidt, θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της νέας μητρικής εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ