Η εφαρμογή που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει στο κινητό του

Η εφαρμογή που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει στο κινητό του
Μία χρήσιμη εφαρμογή που υπόσχεται να βοηθήσει πολλούς νέους αλλά και παλαιούς φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων ήρθε πρόσφατα στον κόσμο της τεχνολογίας.

Εμπνευστής της εφαρμογής είναι ένας 26χρονος απόφοιτος του ΟΠΑ ο οποίος σε συνεργασία με άλλους 5 προγραμματιστές δημιούργησαν το...Studdle!

Η εφαρμογήδιατίθεται δωρεάν για Android και iOS και ήδη την έχουν κατεβάσει 6.000 χρήστες, ενώ τουλάχιστον 5.000 τη χρησιμοποιούν καθημερινά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το studdle παρέχει όλες τις χρηστικές πληροφορίες που ψάχνουν οι φοιτητές, όπως πρόγραμμα μαθημάτων, συγκοινωνία, ανακοινώσεις για απεργίες και γενικές ενημερώσεις για τη σχολή.

Οπως εξηγεί ο εμπνευστής της, Δημήτρης Κανέλης: «Σπούδαζα στο ΟΠΑ όταν έφτιαξα μία πρώτη εκδοχή της εφαρμογής και την έδωσα δωρεάν στους συμφοιτητές μου. Η μεγάλη απήχηση που είχε με ώθησε να την αναπτύξω περαιτέρω και έτσι το Γενάρη παρουσιάσαμε με τους συνεργάτες μου τη νέα εφαρμογή που περιλαμβάνει όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής, καθώς και την Καλών Τεχνών και τα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης.»

Οσο για το μέλλον της εφαρμογής ο 26χρονος εξηγεί: «Ζητάμε από τους πρυτάνεις να υιοθετήσουν επίσημα την εφαρμογή ώστε να είμαστε σε θέση να αντλήσουμε πληροφορίες και δια ζώσης από τα πανεπιστήμια και να παρέχουμε νέες υπηρεσίες. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ειδικές ανακοινώσεις, αναβολές μαθημάτων, νέα των γραφείων διασύνδεσης, ακόμα και ειδοποιήσεις για προγράμματα μαθητείας ή αγγελίες εργασίας»

Προς το παρόν ωστόσο η εφαρμογή επεκτείνεται με σκοπό την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Μπορείτε να την δοκιμάσετε ΕΔΩ

Αξιολόγηση