Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer! Έρχεται το... Project Spartan

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer! Έρχεται το... Project Spartan
Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας θα μπει το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα πλοήγησης, ο Internet Explorer ο οποίος έφερε το ίντερνετ στα σπίτια όλου του κόσμου πριν από 20 χρόνια!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MailOnline ηMicrosoft δήλωσε αποφασισμένη να του αλλάξει όνομα και περιεχόμενο, δημιουργώντας ένα νέο browser, πιο λιτό και πιο γρήγορο το οποίο πλέον θα συνοδεύει τα μελλοντικά Windows.

Ο Internet Explorer θα αντικατασταθεί από το Project Spartan για τον οποίο φήμες αναφέρουν ότι αναμένεται να συνδυάζει πολλά στοιχεία των άλλων δύο browser (Mozilla και Chrome) και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Microsoft θα μπορέσει να «χτυπήσει» τους ανταγωνιστές του και να πάρει μέρος των χρηστών τους.

«Είναι γρήγορος, συμβατός και δημιουργήθηκε για τον σύγχρονο ιστό», δήλωσε ο Joe Belfiore της Microsoft.

O νεότερος web browser της Microsoft θα φέρει στα συστήματα Windows 10, δυνατότητες που μέχρι τώρα αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των κατόχων smartphone και tablet κάποιων κατασκευαστών -όπως της Samsung.

Ο Spartan λέγεται ότι, έρχεται να στρέψει την προσοχή και πάλι στο περιεχόμενό του, την ιστοσελίδα, δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη όχι μόνο να κοινοποιήσει την παραπομπή σε αυτήν, αλλά και τμήματα του περιεχομένου της (web clip).

Ο χρήστης θα μπορεί να διαβάζει χωρίς το πλαίσιο του browser, όταν τίθεται σε κατάσταση προβολής για ανάγνωση. Σημαντικότερο ίσως είναι ότι, ο χρήστης θα μπορεί να γράψει ό, τι θεωρεί σημαντικό στην σελίδα, να σχολιάσει και να μοιραστεί ένα απόκομμα υπό μορφή «Web Note», μέσω κοινωνικών δικτύων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω:

The software has been redesigned with a new 'clean' look
Microsoft's Bing search engine has also been integrated into Project Spartan
The browser, which does not yet have a name, is likely to be rolled out with Windows 10. The new operating system marks the return of the Start Menu, which has the traditional list layout of previous versions of the interface, combined with the tile set-up that Microsoft introduced in Windows 8 (pictured)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ