Έρχεται τo κινητό "φωτιά" της Amazon

Έρχεται τo κινητό "φωτιά" της Amazon
Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα κάνει την εμφάνισή του το πρώτο κινητό της εταιρίας Αmazon, το Fire Phone.

H είδηση ότι η εταιρία Αmazon ετοιμάζεται να κάνει το ντεπούτο της στον χώρο των κινητών συσκευών είναι ήδη γνωστή εδώ και καιρό. Θυμηθείτε το άρθρο που είχε δημοσιεύσει το fpress.gr σχετικά με τα χαρακτηριστικά του Fire Phone ΕΔΩ

Αυτό που περιμέναμε να έρθει στο φως της δημοσιότητας είναι το πότε θα κυκλοφορήσει. Πληφορορίες λένε ότι η Amazon θα κάνει διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων το προϊόν της πολύ σύντομα και συγκεκριμένα μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Η οθόνη των 4,7 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS και ανάλυσης 1280x720 pixels έχει τη δυνατότητα να προβάλλει 3D εικόνα χωρίς γυαλιά. Ή λειτουργία ονομάζεται Dynamic Perspective και αξιοποιεί τις τέσσερις ενσωματωμένες κάμερες στη μπροστινή πλευρά της οθόνης, τα 4 LEDs υπερύθρων, αλλά και το ειδικό software ανίχνευσης κίνησης.

Χάρη σ' αυτό το σύστημα, το κινητό παρακολουθεί τις κινήσεις του κεφαλιού και των ματιών σου και προσαρμόζει αντίστοιχα την τρισδιάστατη εικόνα. Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά πειστικά, αλλά όπως κάθε νέα τεχνολογία, πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη. Οι πρακτικές εφαρμογές είναι αρκετές, αλλά η πιο χαρακτηριστική είναι η πλοήγηση στο χάρτη, με τα διάφορα κτίρια να πετάγονται ανάλογα με την γωνία που τα κοιτάς.

Η κάμερα του έχει ανάλυση 13 Megapixels LED flash, φακό f/2.0 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, με αποτέλεσμα –σύμφωνα πάντα με τις διακηρύξεις της Amazon- να τραβά καλύτερες φωτογραφίες τόσο από το Galaxy S5 όσο και από το και iPhone 5s. Φυσικά, και αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Μια καλοδεχούμενη παροχή στους κατόχους του Fire Phone είναι ο απεριόριστος χώρος για φωτογραφίες στο cloud.

O τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 2.2GHz, τα 2GB RAM, ο αποθηκευτικός χώρος των 32GB ή 64GB και το υποσύστημα γραφικών εγγυώνται ότι οποιαδήποτε εφαρμογή ή mobile game θα τρέξει απρόσκοπτα.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα λειτουργία του είναι το Firefly, μια λειτουργία αναγνώρισης των πάντων!Αν κάτι σου τραβήξει το ενδιαφέρον, λοιπόν, δεν έχεις παρά να το «δείξεις» στο κινητό σου και αυτό θα σου υποδείξει περί τίνος πρόκειται. Από βιβλία και ταινίες, μέχρι σοκολάτες και φρούτα –συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια αντικείμενα. Το τυράκι, φυσικά, είναι ότι θα σε παραπέμπει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon για να αγοράσεις.

Δείτε πώς παρουσιάζει η Amazon το Fire Phone στο βίντεο που ακολουθείΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ