Η νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης μετά την Google

Η νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης μετά την Google
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Google είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο με το ποσοστό αυτών που την χρησιμοποιούν να ανέρχεται στο 68.75%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Net Marketshare.

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν μερικοί είναι ότι πρόσφατα έχει κάνει το ντεμπούτο της μια άλλη μηχανή αναζήτησης η οποία έχει καταφέρει να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην λίστα με τις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης αφήνοντας πίσω της την Υahoo και την Bing.

O λόγος γίνεται για την Baidu, μια κινέζικη μηχανή αναζήτησης η οποία απέκτησε τον τίτλο της δεύτερης δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο αγγίζοντας το καθόλου αμεληταίο ποσοστό των 18,03%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό όχι μόνο ξεπερνάει κατά πολύ τα ποσοστά της Υahoo και της Βing αλλά και το συνδυασμό των αποτελεσμάτων των δύο τελευταίων.

Επίσης σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η πορεία και οι επιδόσεις της Baidu ολοένα και αυξάνονται σε μόνιμη βάση.

Κάτω από την Google και την Baidu ακολουθεί στην λίστα η Υahoo, η οποία κατέχει την τρίτη θέση με ποσοστό 6,73%, η Βing με μόλις 5,55% ενώ πιο κάτω βρίσκονται η AOL, η Ask, η Excite και η Lycos οι οποίες έχουν συγκεντρώσει ποσοστά κάτω του 0.20%.

Κάποιοι αποδίδουν την μεγάλη απήχηση της Baidu στο πλήθος του κινέζικου πληθυσμού που είναι ιδιαίτερα μεγάλο όμως οι επικεφαλείς της εταιρίας δεν φαίνεται να αρκούνται σε αυτό. Αντιθέτως έχουν προσλάβει από το περασμένο έτος αρκετούς αγγλόφωνους προγραμματιστές και δεν είναι καθόλου απίθανο σε λίγο καιρό αυτή η μηχανή αναζήτησης να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ