Μεταφραστής σε πραγματικό χρόνο στο Skype από τη Μicrosoft

Μεταφραστής σε πραγματικό χρόνο στο Skype από τη Μicrosoft
Τα γλωσσικά φράγματα ήταν εμπόδιο στην παραγωγικότητα και την ανθρώπινη διασύνδεση.

Ένα νέο χαρακτηριστικό, που προσφέρει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, παρουσίασε η Microsoft για την πασίγνωση υπηρεσία δωρεάν κλήσεων ήχου/βίντεο Skype.
Ο Σάτια Ναντέλα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι η Microsoft σχεδιάζει να λανσάρει μία δοκιμαστική έκδοση της υπηρεσίας (Skype Translator) για τα Windows 8 εντός του έτους.
Σε δημοσίευσή του στο επίσημο blog της Microsoft, o Γκουρντίπ Παλ, αντιπρόεδρος του Skype, κάνει λόγο για γεφύρωμα των γεωγραφικών και γλωσσικών διαφορών: «Φανταστείτε στο πολύ κοντινό μέλλον μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να γεφυρώνουν τα γεωγραφικά και γλωσσικά όρια για να συνδέονται... με τρόπους που ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν δυνατοί».
«Για πάνω από μια δεκαετία, το Skype φέρνει τους ανθρώπους κοντά, για να σημειώνουν πρόοδο σε ό,τι έχει σημασία για αυτούς. Σήμερα έχουμε πάνω από 300 εκατ. συνδεδεμένους χρήστες κάθε μήνα και πάνω από δύο δισ. λεπτά συζήτησης κάθε μέρα, καθώς το Skype σπάει τα φράγματα επικοινωνίας παρέχοντας ήχο και βίντεο σε ένα εύρος συσκευών, από PC και tablets μέχρι smartphones και τηλεοράσεις. Το Skype Translator μας βοηθά να ξεπεράσουμε αυτό το φράγμα».
Όπως έγινε γνωστό, το Skype Translator αναπτύσσεται από κοινού από το Skype και την ομάδα του Microsoft Translator. Σε επίδειξη demo παρουσιάστηκε μετάφραση ομιλίας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τα αγγλικά στα γερμανικά και τούμπαλιν, συνδυασμός των τεχνολογιών ομιλίας και instant messaging του Skype με το Microsoft Translator και neural network-based αναγνώριση φωνής. «Επενδύσαμε στην αναγνώριση φωνής, την αυτόματη μετάφραση και τεχνολογίες machine learning για πάνω από μία δεκαετία, και τώρα αναδεικνύονται σαν σημαντικά στοιχεία αυτής της πιο προσωπικής εποχής υπολογιστών» σημειώνει ο Παλ, προσθέτοντας ότι, αν και είναι ακόμα νωρίς για αυτή την τεχνολογία, το όραμα του Star Trek για έναν «παγκόσμιο μεταφραστή» δεν βρίσκεται τελικά «έναν γαλαξία μακριά».
Σε πρώτη φάση, το Skype Translator θα είναι διαθέσιμο ως beta εφαρμογή για Windows 8 πριν το τέλος του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ