Νέο «χτύπημα» από τον Μασκ: Ανακοίνωσε λειτουργία κλήσεων φωνής και βίντεο

Νέο «χτύπημα» από τον Μασκ: Ανακοίνωσε λειτουργία κλήσεων φωνής και βίντεο

Σε πρώτη φάση η πιλοτική λειτουργία κλήσεων θα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές iOS

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προηγουμένως γνωστή ως Twitter, λανσάρει λειτουργία κλήσεων φωνής και βίντεο, πρώτο βήμα στο σχέδιο του Ίλον Μασκ να δημιουργήσει ένα «app για τα πάντα».

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος που εξαγόρασε την πλατφόρμα πριν από σχεδόν έναν χρόνο ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία και προσέφερε οδηγίες για την ενεργοποίησή της.

Σε πρώτη φάση η πιλοτική λειτουργία κλήσεων θα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές iOS αλλά αργότερα θα επεκταθεί στο Android και στους υπολογιστές Windows, αναφέρε το Χ σε σελίδα υποστήριξης.

Όλοι οι χρήστες θα μπορούν να δέχονται κλήσεις από λογαριασμούς τους οποίους ακολουθούν ή έχουν αποθηκεύσει στη λίστα επαφών τους.

Ωστόσο μόνοι οι συνδρομητές της υπηρεσίας Premium, η οποία κοστίζει από 8-11 δολάρια ανάλογα με τη συσκευή του χρήστη, θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις.

Ο Μασκ είχε προαναγγείλει την υπηρεσία τον Αύγουστο λέγοντας πως οι χρήστες δεν θα χρειάζονται αριθμό τηλεφώνου για κλήσεις εντός της πλατφόρμας.

Πριν ακόμα αγοράσει το Twitter, ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX είχε δηλώσει πως σκοπεύει να μεταμορφώσει την πλατφόρμα σε «super app» ή «εφαρμογή για τα πάντα».

Η ιδέα των εφαρμογών που συνδυάζουν πολλές υπηρεσίες είναι άκρως δημοφιλής στην Ασία και οι εταιρείες τεχνολογίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να την αντιγράψουν σε άλλες αγορές.

Τα super app είναι είναι ο ελβετικός σουγιάς των εφαρμογών για κινητά, καθώς συνδυάζουν μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων, η κοινωνική δικτύωση, οι πληρωμές από χρήστη σε χρήστη και οι online αγορές.

Τέτοιου είδους υπερ-εφαρμογές χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα, όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι το κύριο μέσο πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η κινεζική υπερ-εφαρμογή WeChat εξυπηρετεί σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής καθημερινότητας. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν, να καλούν ταξί, να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς και να ψωνίζουν στο Διαδίκτυο.

Όπως έχει προαναγγείλει ο Μασκ, το X θα αποκτήσει στο μέλλον τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων και ηλεκτρονικών πληρωμών από χρήστη σε χρήστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ