Meta:Σχεδιάζει χρέωση των χρηστών της ΕΕ για συνδρομές χωρίς διαφημίσεις

Meta:Σχεδιάζει χρέωση των χρηστών της ΕΕ για συνδρομές χωρίς διαφημίσεις

Προσπάθεια της Meta να παρακάμψει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απειλούν να περιορίσουν την ικανότητά της να εξατομικεύει τις διαφημίσεις για χρήστες χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Η Meta Platforms διερευνά επιλογές για την εισαγωγή σχεδίων συνδρομής χωρίς διαφημίσεις για χρήστες Instagram και Facebook στην Ευρώπη, σύμφωνα μες το Reuters την Τρίτη.
Συζητήθηκαν πολλά σχέδια τιμολόγησης, αλλά το πρόγραμμα των 10 ευρώ (10,49 $) το μήνα είναι το πιο εφικτόανέφερε το πρακτορείο.

Η πρόταση είναι μια προσπάθεια της Meta να παρακάμψει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απειλούν να περιορίσουν την ικανότητά της να εξατομικεύει τις διαφημίσεις για χρήστες χωρίς τη συγκατάθεσή τους και να βλάψει τη σημαντική πηγή εσόδων της.


Η προσφορά επιλογής μεταξύ ενός δωρεάν προγράμματος που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και μιας συνδρομής επί πληρωμή μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να επιλέξουν το πρώτο, βοηθώντας τη Meta να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς χωρίς να επηρεάσει τη διαφημιστική της δραστηριότητα.

Το νέο σχέδιο της Meta είναι πιο ακριβό από τη συνδρομή ροής του Netflix, η οποία χρεώνει 7,99 ευρώ για ένα βασικό πρόγραμμα.

Στις κινητές συσκευές, η τιμή για έναν μεμονωμένο λογαριασμό θα εκτιναχθεί στα 13 ευρώ περίπου, επειδή η Meta θα συνυπολογίσει τις προμήθειες που χρεώνονται από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, ανέφερε η Wall Street Journal.


Στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιβλήθηκε πρόστιμο 390 εκατομμυρίων ευρώ νωρίτερα φέτος από τον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας και είπε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη νομική βάση «συμβολαίου» για να στείλει διαφημίσεις στους χρήστες με βάση τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, η Meta είπε ότι σκόπευε να ζητήσει τη συγκατάθεσή τους από τους χρήστες στην ΕΕ προτού επιτρέψει στις επιχειρήσεις να στοχεύουν διαφημίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εξελισσόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις στην περιοχή.


Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε ότι η εταιρεία πιστεύει σε "δωρεάν υπηρεσίες που υποστηρίζονται από εξατομικευμένες διαφημίσεις", αλλά διερευνά "επιλογές για να διασφαλίσει ότι συμμορφωνόμαστε με τις εξελισσόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις".

Οι New York Times ανέφεραν αρχικά ότι η Meta εξέταζε τις επί πληρωμή εκδόσεις του Facebook και του Instagram χωρίς διαφημίσεις για χρήστες που διαμένουν στην ΕΕ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα κοστίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ