Ολλανδία: Οχι από την ρυθμιστική αρχή στην Apple για τα πρόστιμα

Ολλανδία: Οχι από την ρυθμιστική αρχή στην Apple για τα πρόστιμα

Η ACM είχε ζητησει να ανοίξει το App Store της σε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για εφαρμογές γνωριμιών

 

Η ολλανδική επιτροπή ανταγωνισμού ACM ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέρριψε τις αντιρρήσεις της Apple κατά των προστίμων ύψους 50 εκατ. ευρώ που είχε δώσει στην εταιρεία λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς που αποσκοπούσαν στον περιορισμό της κυρίαρχης θέσης του App Store της Apple.

Η ACM επεσήμανε ότι η Apple είχε μέχρι στιγμής συμμορφωθεί με τα περισσότερα αιτήματά της για να ανοίξει το App Store της σε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για εφαρμογές γνωριμιών στην Ολλανδία, αλλά δεν είχε εκπληρώσει ένα άγνωστο τρίτο στοιχείο των όρων που σχετίζονται με τα πρόστιμα.

Η ACM το 2021 έκρινε ότι η Apple παραβίασε τους ολλανδικούς νόμους ανταγωνισμού στην αγορά εφαρμογών γνωριμιών και ζήτησε να επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών γνωριμιών να χρησιμοποιούν επεξεργαστές πληρωμών τρίτων.
Επέβαλε στην Apple πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ την εβδομάδα, έως και 50 εκατομμύρια ευρώ, για το χρονικό διάστημα που δεν συμμορφώθηκε με αυτές τις εντολές.

Η Apple έχει αντιταχθεί σε αυτά τα πρόστιμα, λέγοντας ότι η ρυθμιστική αρχή είχε ορίσει εσφαλμένα τις σχετικές αγορές και είχε υπερεκτιμήσει την κυριαρχία της θέσης της στην αγορά εφαρμογών γνωριμιών και τον βαθμό στον οποίο θα μπορούσε να έχει καταχραστεί αυτή τη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ