ΕΕ:Ο Μπρετόν καλεί τον CEO της Apple να ανοίξει το οικοσύστημά της στους ανταγωνιστές

ΕΕ:Ο Μπρετόν καλεί τον CEO της Apple να ανοίξει το οικοσύστημά της στους ανταγωνιστές

«Η επόμενη δουλειά για την Apple και άλλες Big Tech, σύμφωνα με το DMA (Digital Markets Act) είναι να ανοίξει τις πύλες της στους ανταγωνιστές»

Ο επικεφαλής της βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν κάλεσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ να ανοίξει το σκληρά φυλασσόμενο οικοσύστημα υλικού και λογισμικού του κατασκευαστή iPhone στους ανταγωνιστές.
Τα σχόλια του Μπρετόν έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον Κουκ στις Βρυξέλλες.
«Η επόμενη δουλειά για την Apple και άλλες Big Tech, σύμφωνα με το DMA (Digital Markets Act) είναι να ανοίξει τις πύλες της στους ανταγωνιστές», δήλωσε ο Breton στο Reuters.

«Είτε πρόκειται για ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προγράμματα περιήγησης ή καταστήματα εφαρμογών, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν Apple iPhone θα πρέπει να μπορούν να επωφελούνται από ανταγωνιστικές υπηρεσίες από μια σειρά παρόχων», είπε.

Το πρόσφατα εγκριθέν DMA καθορίζει μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να τηρούν η Apple και άλλες εταιρείες τεχνολογίας για να αυξήσουν τον ανταγωνισμό.

Ο Μπρετόν στόχευσε επίσης τα επιχειρήματα της Apple ότι τα ζητήματα ασφάλειας και απορρήτου είναι οι λόγοι για τους οποίους έχει ένα κλειστό οικοσύστημα.

«Οι κανονισμοί της ΕΕ προωθούν την καινοτομία, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ