Η startup τεχνητής νοημοσύνης d-Matrix συγκέντρωσε 110 εκατ. δολ. με την υποστήριξη της Microsoft

Η startup  τεχνητής νοημοσύνης d-Matrix συγκέντρωσε 110 εκατ. δολ. με την υποστήριξη της Microsoft

Το D-Matrix σχεδιάζει τσιπ που είναι βελτιστοποιημένα για να βοηθούν σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν ενέργεια, όπως το ChatGPT.

Η startup d-Matrix με τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που εδρεύει στη Silicon Valley συγκέντρωσε 110 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές που περιλαμβάνουν τη Microsoft Corp σε μια εποχή που πολλές εταιρείες τσιπ αγωνίζονται να συγκεντρώσουν μετρητά.

Η δεσπόζουσα θέση της Nvidia στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης λόγω ενός ισχυρού συνδυασμού υλικού και λογισμικού έχει τρομάξει τους πιθανούς επενδυτές σε ορισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Ο γύρος χρηματοδότησης της Σειράς Β ηγήθηκε από την Temasek με έδρα τη Σιγκαπούρη και περιλάμβανε την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Palo Alto, Καλιφόρνια Playground Global και τη Microsoft.

«Αυτό είναι κεφάλαιο που κατανοεί τι χρειάζεται για να χτιστεί μια επιχείρηση ημιαγωγών», δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος Sid Sheth. "Το έχουν κάνει στο παρελθόν. Αυτό είναι κεφάλαιο που μπορεί να μείνει μαζί μας μακροπρόθεσμα."
Η εταιρεία Santa Clara ξεκίνησε τη διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων πριν από περίπου ένα χρόνο, είπε ο Sheth. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την αποτίμηση και στο παρελθόν είχε συγκεντρώσει 44 εκατομμύρια δολάρια.


Το D-Matrix σχεδιάζει τσιπ που είναι βελτιστοποιημένα για να βοηθούν σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν ενέργεια, όπως το ChatGPT. Η εταιρεία σχεδιάζει τα τσιπ με ψηφιακό "υπολογισμό στη μνήμη" που επιτρέπει στον κώδικα υπολογιστή AI να εκτελείται πιο αποτελεσματικά. Η τεχνολογία τσιπ της εταιρείας χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για τη συμπίεση των δεδομένων που απαιτούνται για τη λήψη γενετικών αποκρίσεων AI και είναι βελτιστοποιημένη για τέτοιες εργασίες.

Το D-Matrix ξεχωρίζει από τη Nvidia, εν μέρει, επειδή η τεχνολογία του στοχεύει στο τμήμα «συμπερασμάτων» της επεξεργασίας AI και δεν ανταγωνίζεται τη Nvidia κατασκευάζοντας τεχνολογία που εκπαιδεύει μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.
"Έχουμε λύσει την αρχιτεκτονική του υπολογιστή", δήλωσε ο συνεργάτης της Playground, Sasha Ostojic. "Έχουμε λύσει τις απαιτήσεις χαμηλής ισχύος και τις ανάγκες ενός κέντρου δεδομένων - (δημιουργήσαμε μια στοίβα λογισμικού για να προσφέρουμε τη χαμηλότερη καθυστέρηση στον κλάδο κατά τάξεις μεγέθους."
Η Microsoft έχει δεσμευτεί να αξιολογήσει το τσιπ για δική της χρήση όταν θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, δήλωσε ο Sheth στο Reuters.

Η D-Matrix προβλέπει ότι θα λάβει κάτω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα φέτος - σε μεγάλο βαθμό από πελάτες που αγοράζουν μάρκες για αξιολόγηση. Η επιχείρηση αναμένει να δημιουργήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια έως 75 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα σε δύο χρόνια και να ξεπεράσει τα επίπεδα, είπε ο Sheth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ