Γερμανία: Στα 206 δισ. ευρώ το κόστος του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Γερμανία: Στα 206 δισ. ευρώ το κόστος του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Περίπου τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα υπέστησαν ψηφιακές επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση από το 84% των εταιρειών το προηγούμενο έτος 

 

Η κλοπή εξοπλισμού και δεδομένων πληροφορικής, καθώς και η ψηφιακή και βιομηχανική κατασκοπεία και δολιοφθορά, θα κοστίσει στη Γερμανία 206 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, δήλωσε την Παρασκευή η γερμανική ψηφιακή ένωση Bitkom.

Η ζημιά θα ξεπεράσει το όριο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της Bitkom σε περισσότερες από 1.000 εταιρείες.
"Η γερμανική οικονομία είναι ένας εξαιρετικά ελκυστικός στόχος για εγκληματίες και εχθρικά κράτη. Τα όρια μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και των ελεγχόμενων από το κράτος παραγόντων είναι ασαφή", δήλωσε ο πρόεδρος της Bitkom, Ραλφ Βίντεργκερστ.

Περίπου τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα υπέστησαν ψηφιακές επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση από το 84% των εταιρειών το προηγούμενο έτος.

«Η ελαφρά μείωση του αριθμού των εταιρειών είναι θετικό σημάδι και δείχνει ότι τα προστατευτικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα», είπε ο Wintergerst.
Όταν ρωτήθηκε εάν «οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν την ύπαρξη της επιχείρησής σας», για πρώτη φορά περισσότερες από τις μισές εταιρείες, ή το 52%, απάντησαν «ναι». Πριν από ένα χρόνο το ποσοστό αυτό ήταν 45% και πριν από δύο χρόνια ήταν 9%, σύμφωνα με την έρευνα.


Από τις εταιρείες που υπέστησαν επιθέσεις, από το 70% έχουν κλαπεί ευαίσθητα δεδομένα - αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ομοίως, στο 61% των εταιρειών κατασκοπεύτηκαν οι ψηφιακές τους επικοινωνίες - 4 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση.
«Η απάντησή μας σε αυτήν την αυξανόμενη απειλή είναι να ενισχύσουμε σημαντικά τη συνεργασία με τους εταίρους μας, τον γρήγορο εντοπισμό και την αντίδραση σε επιθέσεις, καθώς και τη συνεχή προσαρμογή των αμυντικών μας μηχανισμών», δήλωσε ο Σινάν Σελέν, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ