Google: Νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για μεγάλες επιχειρήσεις

Google: Νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για μεγάλες επιχειρήσεις

Για να ενισχύσει την εταιρική υπηρεσία cloud της Google, πρόσθεσε 20 μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στη συλλογή της, ανεβάζοντας το σύνολο σε 100

 

Η Google αποκάλυψε μια σειρά από νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και συνεργασίες την Τρίτη που στοχεύουν να φέρουν περισσότερη από την αναπτυσσόμενη τεχνολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η παρτίδα των ανακοινώσεων από το συνέδριο Google Next στο Σαν Φρανσίσκο περιελάμβανε νέους πελάτες για το λογισμικό cloud της, όπως η General Motors και η Estee Lauder Companies.

Η θυγατρική της Alphabet δημοσίευσε μια νέα έκδοση των προσαρμοσμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, αποκάλυψε ένα εργαλείο εταιρικής κλίμακας για το υδατογράφημα και την αναγνώριση εικόνων που δημιουργούνται με εργαλεία AI - plus για την ασφάλεια του γραφείου της.

Οι ανακοινώσεις είναι μέρος της πρόσφατης προσπάθειας της Google να παρουσιάσει τα σχέδιά της για τεχνητή νοημοσύνη, αφού η Microsoft ακινητοποίησε την εταιρεία με μια φιλόδοξη στρατηγική τεχνητής νοημοσύνης που έχει ξεκινήσει από πέρυσι.

Αλλά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί πελάτες της πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι και να κινούνται με διαφορετικό ρυθμό, δήλωσε ο επικεφαλής του Google Cloud, Thomas Kurian, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Γενικά έχουμε πει στους εταιρικούς πελάτες: «Πηγαίνετε αργά και μεθοδικά γιατί είναι σημαντικό να το αντιμετωπίζετε ως στρατηγική ανάπτυξη λογισμικού», είπε. "Υπήρξε αυτό το είδος FOMO, "πρέπει να είμαι σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη για χάρη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης".

Για να ενισχύσει την εταιρική υπηρεσία cloud της Google, πρόσθεσε 20 μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στη συλλογή της, ανεβάζοντας το σύνολο σε 100. Η υποδομή τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνει συμφωνίες για την πρόσβαση των πελατών του Google Cloud στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης LLaMa 2 της Meta Platforms και στην εκκίνηση Anthropic's Claude 2.

Η Google ανακοίνωσε νέες εκδόσεις της δικής της υποδομής AI που βελτιώνουν την απόδοση και προσθέτουν λειτουργίες. Η νέα έκδοση του μοντέλου κειμένου της που ονομάζεται PaLM, για παράδειγμα, αύξησε τον αριθμό των κειμένων που μπορούν να εισάγουν οι χρήστες για να διευκολυνθεί η επεξεργασία μεγαλύτερων εγγράφων, όπως νομικών συνοπτικών και βιβλίων.

Η Google συζήτησε ένα εργαλείο που προσθέτει τη δυνατότητα υδατογραφήματος σε εικόνες που δημιουργούνται από AI. Η τεχνολογία που ονομάζεται SynthID, αλλάζει ένα ψηφιακό αρχείο εικόνας με τρόπο αόρατο στα ανθρώπινα μάτια. Έχει σχεδιαστεί για να παραμένει ανέπαφο μετά την αλλαγή ή την παραποίηση μιας εικόνας.
Επίσης κυκλοφόρησε ενημερώσεις τεχνητής νοημοσύνης στη σουίτα λογισμικού γραφείου και εργαλείων ασφαλείας. Η εταιρεία αποκάλυψε ένα εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να μεταφέρει βάσεις δεδομένων από την Oracle σε μια έκδοση ανοιχτού κώδικα, μια εξαιρετικά δύσκολη εργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ