ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των traders τα νέα παράγωγα κρυπτονομισμάτων

 ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των traders τα νέα παράγωγα κρυπτονομισμάτων

Η νέα πλατφόρμα είναι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global, το οποίο στις 16 Αυγούστου έγινε η πρώτη εταιρεία που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα που κέρδισε έγκριση για να προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

 

Οι λάτρεις του bitcoin στρέφουν την προσοχή τους στα νέα παράγωγα που οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων ελπίζουν ότι θα πυροδοτήσουν μια ετοιμοθάνατη αγορά.

Η νέα πλατφόρμα είναι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global, το οποίο στις 16 Αυγούστου έγινε η πρώτη εταιρεία που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα που κέρδισε έγκριση για να προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων σε πελάτες λιανικής στις ΗΠΑ.

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων ενθουσιάζονται από την πιθανότητα ότι η πρώτη ρυθμιζόμενη και εισηγμένη εταιρεία κρυπτονομισμάτων που προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε λιανικούς επενδυτές των ΗΠΑ μπορεί να αναζωογονήσει μια συρρικνούμενη αγορά παραγώγων κρυπτονομισμάτων αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η έγκριση της Coinbase να προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να αναζωπυρώσει την ελπίδα και τη δυναμική στην αγορά», δήλωσε ο Lucas Kiely, επικεφαλής επενδύσεων της ψηφιακής επενδυτικής πλατφόρμας Yield App.

Η ελπίδα και η δυναμική είναι ελλιπείς σε μια αγορά που έχει δει το bitcoin να μαραζώνει για μήνες καθώς οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες και τα προβλήματα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως η FTX και η Binance μείωσαν το ενδιαφέρον για ασταθή περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Η ανακοίνωση της Coinbase έρχεται επίσης σε μια εποχή που οι όγκοι συναλλαγών των παραγώγων έχουν συρρικνωθεί σημαντικά λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας, των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών εμποδίων και της χαμηλής αστάθειας που άφησαν τους επενδυτές απρόθυμους να κάνουν μεγάλα στοιχήματα.

Οι traders λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να ανταλλάσσουν bitcoin απευθείας σε εξουσιοδοτημένα ανταλλακτήρια, όπως το Bitstamp και το Coinbase. Μπορούν να διαπραγματεύονται δικαιώματα προαίρεσης στο CME, αλλά μόνο μέσω μεσίτη. Εναλλακτικά, μπορούν να επενδύσουν σε αμοιβαία κεφάλαια διαπραγματεύσιμων μέσων ανταλλαγής bitcoin (ETF) που εκδίδονται από διαχειριστές κεφαλαίων όπως η ProShares και η VanEck.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νέα προσφορά της Coinbase δημιουργεί θόρυβο. Οι traders λιανικής, που φημίζονται για τις μανιακές συναλλαγές με meme-stock που ξεσηκώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Ο Todd Groth, επικεφαλής της έρευνας ευρετηρίων στην CoinDesk Indices, λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της κυκλοφορίας. «Μένει να δούμε πώς η Coinbase δομεί αυτά τα προϊόντα», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ