Google: Επέκταση της Generative AI σε επιλεγμένους ιστότοπους

Google: Επέκταση της Generative AI σε επιλεγμένους ιστότοπους

Νωρίτερα φέτος, η Google κυκλοφόρησε το search generative experience, ή SGE, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν μια πειραματική έκδοση της μηχανής αναζήτησής της

Η Google ανακοίνωσε ότι θα αφήσει τους χρήστες της να πειραματιστούν με νέα χαρακτηριστικά που εμφανίζουν περιεχόμενο το οποίο έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη, ενώ περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να διατηρήσει το πλεονέκτημά της σε μια αγορά με νέες προκλήσεις.

Νωρίτερα φέτος, η Google κυκλοφόρησε το search generative experience, ή SGE, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν μια πειραματική έκδοση της μηχανής αναζήτησής της που εμφανίζει απαντήσεις οι οποίες δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη μέσα από μία συνηθισμένη λίστα αποτελεσμάτων. Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι το προϊόν θα επεκταθεί ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης σε ιστότοπους πέραν της μηχανής αναζήτησης της Google για να συνοψίζουν μεγαλύτερα άρθρα και εμπεριστατωμένες πληροφορίες.

Η λειτουργία «σχεδιάστηκε ειδικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν βαθύτερα με το μακροσκελές περιεχόμενο από εκδότες και δημιουργούς και να διευκολύνει την εύρεση αυτού που αναζητάτε κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο», έγραψε ο Rany Ng, αντιπρόεδρος της Google για τη διαχείριση προϊόντων αναζήτησης, σε ανάρτησή του στο blog.

Η Google δήλωσε ότι οι χρήστες που περιηγούνται σε ιστοσελίδες μπορούν να πατήσουν για να εμφανίσουν έναν κατάλογο βασικών σημείων που καλύπτονται από ένα άρθρο, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια λειτουργία εξερεύνησης στη σελίδα, η οποία παρέχει μια περίληψη των ερωτήσεων που απαντώνται από την έκθεση και συνδέσμους σε σχετικές ενότητες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία προσπαθεί να ανακαλύψει εκ νέου τη ναυαρχίδα της μηχανής αναζήτησής της, αφού η Microsoft Corp. ταρακούνησε την αγορά με την ενσωμάτωση τεχνολογίας από την νεοφυή εταιρεία OpenAI στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Οι εκδότες εξακολουθούν να παλεύουν με τις επιπτώσεις της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο και εικόνες από απλές οδηγίες. Η Google δήλωσε ότι η νέα λειτουργία θα δημιουργεί περιλήψεις μόνο για περιεχόμενο που είναι ελεύθερο προς ανάγνωση.

«Δεν παρέχει βασικά σημεία σε άρθρα που επισημαίνονται ως paywalled, και οι εκδότες έχουν τον έλεγχο», έγραψε ο Ng, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «θα συλλέξει σχόλια και θα μάθει τι λειτουργεί καλύτερα τόσο για τους εκδότες όσο και για τους χρήστες, καθώς θα εξελίσσουμε αυτό το πείραμα με την πάροδο του χρόνου».

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσει να εμφανίζει ορισμούς εντός του περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη και θα διευκολύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το SGE για κωδικοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ