Worldcoin: θα επιτρέψει σε εταιρείες και κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν το σύστημα σάρωσης ίριδας

 Worldcoin: θα επιτρέψει σε εταιρείες και κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν το σύστημα σάρωσης ίριδας

Υποστηρίζει ότι 2,2 εκατομμύρια έχουν εγγραφεί, κυρίως κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής περιόδου τα τελευταία δύο χρόνια

 

Η Worldcoin θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της για να εγγράψει περισσότερους χρήστες παγκοσμίως και στοχεύει να επιτρέψει σε άλλους οργανισμούς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία σάρωσης ίριδας και επαλήθευσης ταυτότητας, δήλωσε στο Reuters ανώτερος διευθυντής της εταιρείας.

Το Worldcoin, το οποίο συνιδρύθηκε από τον CEO του OpenAI, Sam Altman, κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας από τους χρήστες να κάνουν σαρώσεις ίριδας με αντάλλαγμα ένα ψηφιακό αναγνωριστικό και, σε ορισμένες χώρες, δωρεάν κρυπτονομίσματα ως μέρος των σχεδίων για τη δημιουργία ενός «ταυτότητας και χρηματοοικονομικού δικτύου».
Σε ιστότοπους εγγραφής σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι σαρώνουν τα πρόσωπά τους από μια γυαλιστερή «σφαίρα», παρακάμπτοντας τις ανησυχίες των ακτιβιστών προστασίας της ιδιωτικής ζωής ότι τα βιομετρικά δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατάχρηση. Η Worldcoin λέει ότι 2,2 εκατομμύρια έχουν εγγραφεί, κυρίως κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής περιόδου τα τελευταία δύο χρόνια. Οι φύλακες δεδομένων στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία δήλωσαν ότι εξετάζουν το έργο.

«Είμαστε σε αυτήν την αποστολή να χτίσουμε τη μεγαλύτερη κοινότητα οικονομικής ταυτότητας που μπορούμε», δήλωσε ο Ricardo Macieira, γενικός διευθυντής για την Ευρώπη στο Tools For Humanity, την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και το Βερολίνο που βρίσκεται πίσω από το έργο.
Το Worldcoin συγκέντρωσε 115 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές επιχειρηματικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένων των Blockchain Capital, a16z crypto, Bain Capital Crypto και Distributed Global σε έναν γύρο χρηματοδότησης τον Μάιο.
Ο Macieira είπε ότι το Worldcoin θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και «όλα τα μέρη του κόσμου που θα μας δεχτούν».

Ο ιστότοπος του Worldcoin αναφέρει διάφορες πιθανές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της διάκρισης των ανθρώπων από την τεχνητή νοημοσύνη, της ενεργοποίησης των «παγκόσμιων δημοκρατικών διαδικασιών» και της εμφάνισης μιας «δυνητικής διαδρομής» προς το παγκόσμιο βασικό εισόδημα, αν και αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ρωτήθηκαν από το Reuters σε ιστοτόπους εγγραφής στη Βρετανία, την Ινδία και την Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα είπαν ότι συμμετείχαν για να λάβουν τα 25 δωρεάν μάρκες Worldcoin που η εταιρεία λέει ότι μπορούν να διεκδικήσουν οι επαληθευμένοι χρήστες.

"Δεν νομίζω ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα δημιουργήσουμε καθολικό βασικό εισόδημα. Εάν μπορούμε να κάνουμε την υποδομή που επιτρέπει σε κυβερνήσεις ή άλλες οντότητες να το κάνουν, θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι", δήλωσε ο Macieira.

Οι εταιρείες θα μπορούσαν να πληρώσουν το Worldcoin για να χρησιμοποιήσει το σύστημα ψηφιακής ταυτότητάς του, για παράδειγμα, εάν ένα καφενείο θέλει να δώσει σε όλους έναν δωρεάν καφέ, τότε η τεχνολογία του Worldcoin θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι δεν διεκδικούν περισσότερους από έναν καφέ χωρίς το κατάστημα να χρειάζεται να συλλέξει προσωπικά δεδομένα , είπε ο Macieira.
"Η ιδέα είναι ότι καθώς κατασκευάζουμε αυτήν την υποδομή και ότι επιτρέπουμε σε άλλα τρίτα μέρη να χρησιμοποιούν την τεχνολογία."
Στο μέλλον, η τεχνολογία πίσω από τη σφαίρα σάρωσης ίριδας θα είναι ανοιχτού κώδικα, πρόσθεσε ο Macieira.
«Η ιδέα είναι ότι ο καθένας μπορεί στο μέλλον να φτιάξει τη δική του σφαίρα και να τη χρησιμοποιήσει για να ωφελήσει την κοινότητα στην οποία στοχεύει», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ