Η Amazon θα επενδύσει 7,2 δισ. δολάρια στο Ισραήλ, λανσάρει τα cloud AWS

  Η Amazon θα επενδύσει 7,2 δισ. δολάρια στο Ισραήλ, λανσάρει τα cloud AWS

Το AWS είναι η πλατφόρμα υπολογιστών cloud της Amazon, που χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως το Netflix , η General Electric και η Sony, επιτρέποντας αποθήκευση, δικτύωση και απομακρυσμένη ασφάλεια

Η Amazon.com σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2037 στο Ισραήλ και εγκαινίασε τα κέντρα δεδομένων Amazon Web Services (AWS) στη χώρα.

Οι υπηρεσίες cloud της Amazon στην περιοχή θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση της χώρας να εκτελεί εφαρμογές και να αποθηκεύει δεδομένα σε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στο Ισραήλ.

«Η ίδρυση της Περιφέρειας θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε σημαντικό κυβερνητικό φόρτο εργασίας στο cloud και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον δημόσιο τομέα», δήλωσε ο Yali Rothenberg, γενικός λογιστής του Ισραήλ.


Το AWS είναι η πλατφόρμα υπολογιστών cloud της Amazon, που χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως το Netflix , η General Electric και η Sony, επιτρέποντας αποθήκευση, δικτύωση και απομακρυσμένη ασφάλεια.

Με την επέκταση, το AWS θα είναι διαθέσιμο σε 32 γεωγραφικές περιοχές, είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η επένδυσή της στο Ισραήλ θα συνεισφέρει περίπου 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ