Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. η Microsoft: Ξεκινά έρευνα από την επιτροπή ανταγωνισμού

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. η Microsoft: Ξεκινά έρευνα από την επιτροπή ανταγωνισμού

Την υπόθεση είχε φέρει στο φως το 2020 η ανταγωνιστική εταιρεία Slack, η οποία κατηγορούσε τον τεχνολογικό κολοσσό για παράνομη σύνδεση του Teams με τα πακέτα λογισμικού της Microsoft

Στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής αρχής ανταγωνισμού βρίσκεται και επισήμως η Microsoft για τη σύνδεση της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης Teams με άλλα προϊόντα του λογισμικού της, όπως το Office.

Σύμφωνα με την επιτροπή ανταγωνισμού, η κίνηση αυτή από την πλευρά της Microsoft ενδέχεται να δίνει στο Teams πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, καθώς οι πελάτες δεν βλέπουν εναλλακτικές επιλογές και διότι η εταιρεία ίσως έχει περιορισμένη λειτουργικότητα σε λογισμικά άλλων πλατφορμών.

«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι αγορές για αυτά τα προϊόντα παραμένουν ανταγωνιστικές και ότι οι εταιρείες μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τα προϊόντα που καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες τους», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, αναφερόμενη στην έκρηξη της ζήτησης για τέτοιες υπηρεσίες μετά την πανδημία.

Την υπόθεση είχε φέρει στο φως το 2020 η ανταγωνιστική εταιρεία Slack, η οποία κατηγορούσε τον τεχνολογικό κολοσσό για παράνομη σύνδεση του Teams με τα πακέτα λογισμικού της Microsoft, όπως το Office, τα οποία κυριαρχούν στην αγορά.

Παρότι οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν στρέψει επανειλημμένως την προσοχή τους στη Microsoft, πρόκειται για την πρώτη επίσημη έρευνα που ξεκινά στην Ε.Ε. εναντίον της εταιρείας από το 2013.

«Σεβόμαστε το έργο της Κομισιόν επί του θέματος και παίρνουμε τις υποχρεώσεις μας πολύ σοβαρά. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Κομισιόν και δεσμευόμαστε να βρούμε λύσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες», ανέφερε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ