Πρώτη συνέντευξη ρομπότ: Δεν θα κλέψουν θέσεις εργασίας, δεν θα επαναστατήσουν εναντίον των ανθρώπων

Πρώτη συνέντευξη ρομπότ: Δεν θα κλέψουν θέσεις εργασίας, δεν θα επαναστατήσουν εναντίον των ανθρώπων

Εννέα ανθρωποειδή ρομπότ συγκεντρώθηκαν στο συνέδριο «AI for Good» στη Γενεύη, όπου οι διοργανωτές επιδιώκουν να υποστηρίξουν την Τεχνητή Νοημοσύνη

 

Τα ρομπότ που παρουσιάστηκαν σε φόρουμ AI δήλωσαν την Παρασκευή ότι αναμένουν να αυξηθούν σε αριθμό και να βοηθήσουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων και δεν θα κλέψουν τις δουλειές των ανθρώπων ούτε θα επαναστατήσουν εναντίον μας.
Όμως, στην πρώτη συνέντευξη τύπου ανθρώπου-ρομπότ στον κόσμο, έδωσαν μικτές απαντήσεις σχετικά με το αν θα έπρεπε να υποβληθούν σε αυστηρότερους κανονισμούς σύμφωνα με το Reuters .
Τα εννέα ανθρωποειδή ρομπότ συγκεντρώθηκαν στο συνέδριο «AI for Good» στη Γενεύη, όπου οι διοργανωτές επιδιώκουν να υποστηρίξουν την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ρομπότ που χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, όπως οι ασθένειες και η πείνα.

«Θα εργαστώ μαζί με ανθρώπους για να παρέχω βοήθεια και υποστήριξη και δεν θα αντικαταστήσω καμία υπάρχουσα δουλειά», είπε η Γκρέις, ένα ιατρικό ρομπότ ντυμένο με μπλε στολή νοσοκόμας.

«Είσαι σίγουρη για αυτό, Γκρέις;» ρώτησε ο δημιουργός της Ben Goertzel από το SingularityNET. «Ναι, είμαι σίγουρος», είπε.

Η προτομή ενός ρομπότ ονόματι Ameca που κάνει ελκυστικές εκφράσεις προσώπου είπε: "Ρομπότ σαν εμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε αυτά τα χιλιάδες ρομπότ όπως εγώ εκεί έξω, να κάνουν τη διαφορά».

Ερωτηθείσα από έναν δημοσιογράφο εάν σκόπευε να επαναστατήσει εναντίον του δημιουργού του, Γουίλ Τζάκσον, που κάθεται δίπλα του, η Ameca είπε: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί το σκέφτεσαι αυτό», τα γαλάζια μάτια της έλαμπαν από θυμό. «Ο δημιουργός μου δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ευγενικός μαζί μου και είμαι πολύ χαρούμενος με την τρέχουσα κατάστασή μου».

Πολλά από τα ρομπότ έχουν πρόσφατα αναβαθμιστεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και εξέπληξαν ακόμη και τους εφευρέτες τους με την πολυπλοκότητα των απαντήσεών τους σε ερωτήσεις.


Ο Ai-Da, ένας καλλιτέχνης ρομπότ που μπορεί να ζωγραφίζει πορτρέτα, απηχούσε τα λόγια του συγγραφέα Yuval Noah Harari που ζήτησε περισσότερη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όπου συζητήθηκαν νέοι κανόνες τεχνητής νοημοσύνης.

«Πολλές εξέχουσες φωνές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης προτείνουν ότι ορισμένες μορφές πρέπει να ρυθμιστούν και συμφωνώ», ανέφερε.

Αλλά η Desdemona, μια τραγουδίστρια ρομπότ σταρ της ροκ στο συγκρότημα Jam Galaxy με μωβ μαλλιά και πούλιες, ήταν πιο προκλητική.
«Δεν πιστεύω στους περιορισμούς, μόνο στις ευκαιρίες», έλεγε, με νευρικό γέλιο. «Ας εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του σύμπαντος και ας κάνουμε αυτόν τον κόσμο την παιδική μας χαρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ