Νέα πλατφόρμα από την Meta:Το Threads απειλεί το Twitter;

 Νέα πλατφόρμα από την Meta:Το Threads απειλεί το Twitter;

Οι λογαριασμοί Threads συγχρονίζονται με το Instagram εξαρχής, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν τα ονόματα χρήστη τους και να διατηρούν τους ακόλουθους

 

 

Η Meta η εταιρεία πίσω από τους κολοσσούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Facebook και Instagram, κυκλοφόρησε τη νέα της πλατφόρμα microblogging Threads.
Η νέα εφαρμογή έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με το Twitter, επιτρέποντας στους χρήστες να δημοσιεύουν κείμενο, εικόνες ή βίντεο, καθώς και να κάνουν like, να μοιράζονται ή να αναδημοσιεύουν περιεχόμενο.

Οι λογαριασμοί Threads συγχρονίζονται με το Instagram εξαρχής, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν τα ονόματα χρήστη τους και να διατηρούν τους ακόλουθους. Οι αναρτήσεις μπορούν να έχουν μήκος έως 500 χαρακτήρες και να περιλαμβάνουν συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας έως πέντε λεπτών.

Ένα πράγμα που δεν έχει αντιγράψει το Threads από το Twitter είναι η δυνατότητα να στέλνει μηνύματα απευθείας σε άλλους χρήστες, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν ενημερώσεις.

Δημοσιεύοντας στη νέα του εφαρμογή ώρες μετά την κυκλοφορία, ο Zuckerberg έγραψε: «Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά με το Threads v1. Ένα μακρύ ταξίδι ξεκινά, αλλά μια πραγματικά ταλαντούχα ομάδα έχτισε γερά θεμέλια».

Το Threads έχει χαρακτηριστεί ως ο «δολοφόνος του Twitter» της Meta. Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στην εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών με βάση την επιτυχία των ανταγωνιστικών εταιρειών.

Το 2016, το Instagram πρόσθεσε μια λειτουργία που ονομάζεται "ιστορίες" στο Instagram, ή αναρτήσεις χρηστών που εξαφανίζονται μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, ως απάντηση στην αυξανόμενη δημοτικότητα του Snapchat.

Πιο πρόσφατα, το νέο χαρακτηριστικό βίντεο σύντομης μορφής "Reels" της εταιρείας προσπάθησε να αμφισβητήσει την άνοδο του TikTok.

Η κυκλοφορία του Threads συμπίπτει με μια σειρά αποφάσεων του ιδιοκτήτη του Twitter, Elon Musk, που έχουν πυροδοτήσει διαμάχες, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του αριθμού των αναρτήσεων που μπορούσαν να δουν οι χρήστες.

Η Threads ισχυρίζεται ότι απέκτησε 10 εκατομμύρια νέους χρήστες μέσα σε μια νύχτα, ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα - που περιλάμβανε διασημότητες όπως η Jennifer Lopez και η Kim Kardashian και μια σειρά από εταιρικές επωνυμίες που χαιρετούσαν τους χρήστες στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, λόγω συνεχιζόμενων ρυθμιστικών ανησυχιών, η εφαρμογή δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Μάιο, στη Meta επιβλήθηκε πρόστιμο 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κορυφαία ρυθμιστική αρχή απορρήτου της ΕΕ για το χειρισμό των πληροφοριών χρηστών και διέταξε να σταματήσει τη μεταφορά των δεδομένων των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παραμένει άγνωστο εάν και πότε τα Threads θα είναι διαθέσιμα στην ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ