Και η Google "φοβάται" την τεχνητή νοημοσύνη - Προειδοποιεί το προσωπικό για τα chatbots

 Και η Google "φοβάται" την τεχνητή νοημοσύνη - Προειδοποιεί το προσωπικό για τα chatbots


Η Alphabet έχει ζητήσεις από τους υπαλλήλους της να μην εισάγουν το εμπιστευτικό της υλικό σε chatbots AI

 

Η Alphabet προειδοποιεί τους υπαλλήλους σχετικά με τον τρόπο χρήσης των chatbots, συμπεριλαμβανομένου του δικού της Bard, την ίδια στιγμή που εμπορεύεται το πρόγραμμα σε όλο τον κόσμο, δήλωσαν στο Reuters τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η μητρική της Google έχει συμβουλεύσει τους υπαλλήλους της να μην εισάγουν το εμπιστευτικό της υλικό σε chatbots AI, είπαν οι πηγές κάτι το οποίο και η εταιρεία επιβεβαίωσε, επικαλούμενη μακροχρόνια πολιτική για την προστασία των πληροφοριών.

Τα chatbots, μεταξύ των οποίων το Bard και το ChatGPT, είναι προγράμματα που χρησιμοποιούν τη λεγόμενη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να πραγματοποιούν συνομιλίες με τους χρήστες και να απαντούν σε μυριάδες προτροπές. Ανθρώπινοι αναθεωρητές μπορεί να διαβάσουν τις συνομιλίες και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρόμοια τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αναπαράγει τα δεδομένα που απορρόφησε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, δημιουργώντας κίνδυνο διαρροής.

Η Alphabet ειδοποίησε επίσης τους μηχανικούς της να αποφύγουν την άμεση χρήση του κώδικα υπολογιστή που μπορούν να δημιουργήσουν τα chatbots.

Ερωτηθείσα για σχόλιο, η εταιρεία είπε ότι ο Bard μπορεί να κάνει ανεπιθύμητες προτάσεις κώδικα, αλλά βοηθά τους προγραμματιστές παρόλα αυτά. Η Google είπε επίσης ότι στοχεύει να είναι διαφανής σχετικά με τους περιορισμούς της τεχνολογίας της.


Οι ανησυχίες δείχνουν πώς η Google επιθυμεί να αποφύγει την επιχειρηματική βλάβη από το λογισμικό που κυκλοφόρησε σε ανταγωνισμό με το ChatGPT. Στην κούρσα της Google έναντι των υποστηρικτών του ChatGPT, OpenAI και Microsoftδιακυβεύονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακόμη έσοδα από διαφημίσεις και cloud από νέα προγράμματα AI.

Η προσοχή της Google αντικατοπτρίζει επίσης αυτό που γίνεται πρότυπο ασφαλείας για τις εταιρείες, δηλαδή να προειδοποιεί το προσωπικό σχετικά με τη χρήση δημοσίως διαθέσιμων προγραμμάτων συνομιλίας.

Ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα σε chatbot AI, μεταξύ των οποίων η Samsung , η Amazon.com και η Deutsche Bank , δήλωσαν οι εταιρείες στο Reuters. Η Apple, η οποία δεν απέδωσε αιτήματα για σχόλια, φέρεται να έχει επίσης.

Περίπου το 43% των επαγγελματιών χρησιμοποιούσαν το ChatGPT ή άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης από τον Ιανουάριο, συχνά χωρίς να το πουν στα αφεντικά τους, σύμφωνα με μια έρευνα σε σχεδόν 12.000 ερωτηθέντες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ, που έγινε από τον ιστότοπο δικτύωσης Fishbowl.


Μέχρι τον Φεβρουάριο, η Google είπε στο προσωπικό που δοκίμαζε το Bard πριν από την κυκλοφορία του να μην του δώσει εσωτερικές πληροφορίες, ανέφερε το Insider. Τώρα η Google διανέμει το Bard σε περισσότερες από 180 χώρες και σε 40 γλώσσες ως εφαλτήριο δημιουργικότητας και οι προειδοποιήσεις της επεκτείνονται και στις προτάσεις κώδικα.

Η Google είπε στο Reuters ότι είχε λεπτομερείς συνομιλίες με την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας και απαντά σε ερωτήσεις των ρυθμιστικών αρχών, μετά από αναφορά του Politico την Τρίτη ότι η εταιρεία ανέβαλε την κυκλοφορία του Bard στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τον αντίκτυπο του chatbot στο απόρρητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ