Facebook: Ποιοί χρήστες μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση - Πως να υποβάλετε αίτηση

 Facebook: Ποιοί χρήστες μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση - Πως να υποβάλετε αίτηση

Οι χρήστες που διατηρούσαν λογαριασμό από τον Μάιο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2022 μπορούν να υποβάλουν αξίωση   από ομαδικό διακανονισμό  725 εκατ. δολ.  που αποτελεί μέρος της δικαστικής διαμάχςη για τη σχέση του Facebook με την Cambridge Analytica, η οποία συγκέντρωσε τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

Οι χρήστες του Facebook έχουν προθεσμία μέχρι τον Αύγουστο για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από μια ομαδική διευθέτηση 725 εκατομμυρίων δολαρίων για μια αγωγή που υποστηρίζει παραβιάσεις απορρήτου από την εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αποκαλύπτει μια νέα ιστοσελίδα σύμφωνα με το CNBC.

Η μήνυση έγινε το 2018 όταν το Facebook αποκάλυψε πληροφορίες 87 εκατομμυρίων χρηστών που κοινοποιήθηκαν εσφαλμένα στην Cambridge Analytica.

Τα άτομα που είχαν ενεργό λογαριασμό Facebook στις ΗΠΑ μεταξύ Μαΐου 2007 και Δεκεμβρίου 2022 έχουν προθεσμία έως τις 25 Αυγούστου για να υποβάλουν αξίωση. Οι πληρωμές μεμονωμένων διακανονισμών δεν έχουν ακόμη καθιερωθεί, επειδήξαρτώνται από το πόσοι χρήστες υποβάλλουν αξιώσεις και πόσο καιρό κάθε χρήστης διατηρούσε λογαριασμό στο Facebook.

Η Cambridge Analytica ήταν μια βρετανική εταιρεία πολιτικών συμβούλων που χρησιμοποιήθηκε από την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και από τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, τον R-Texas, μεταξύ άλλων.

Η παραβίαση ανάγκασε τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου και να βγάλει ολοσέλιδες διαφημίσεις όπου ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη. «Λυπάμαι που δεν κάναμε περισσότερα εκείνη τη στιγμή. Τώρα λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά», είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook μετονομάστηκε σε Meta το 2021 και διευθέτησε την ομαδική αγωγή το επόμενο έτος.

Η εταιρεία δεν παραδέχτηκε το αδίκημα. «Επιδιώξαμε έναν διακανονισμό καθώς είναι προς το συμφέρον της κοινότητάς μας και των μετόχων μας», δήλωνε εκπρόσωπος της εταιρείας εκείνη την εποχή.

Οι χρήστες του Facebook μπορούν να υποβάλουν αξίωση επισκεπτόμενοι το Facebookuserprivacysettlement.com και εισάγοντας το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και επιβεβαιώνοντας ότι ζούσαν στις ΗΠΑ και ήταν ενεργοί στο Facebook μεταξύ των προαναφερόμενων ημερομηνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ