Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι δύσκολη για αρκετά χρόνια, λέει η Μ.Φέκτερ

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι δύσκολη για αρκετά χρόνια, λέει η Μ.Φέκτερ
Η δέσμευση ότι οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, εφόσον η κυβέρνηση επιτύχει τους προκαθορισμένους στόχους της και δη πρωτογενές πλεόνασμα, είναι ισχυρή, παραδέχεται μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

Στην συνέντευξή της επισημαίνει πως η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη για αρκετά χρόνια ακόμη στην Ελλάδα και συμπληρώνει: «Δεν μπορείς να δαπανάς περισσότερα από όσα η οικονομία σου μπορεί να αντέξει».

Εκφράζει πάντως την άποψη ότι το φορτίο της ανεργίας και της ύφεσης είναι πολύ βαρύ, αλλά η τρικομματική κυβέρνηση εμφανίζεται πολύ αποφασισμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος προσαρμογής.

«Η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης θα βελτιώνεται καθώς θα επιστρέφει η ανάπτυξη» σημειώνει και θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την άνοδο εξτρεμιστικών οργανώσεων τύπου Χρυσή Αυγή, απαντά πως σε λίγα χρόνια ο λαός θα δει ποιος εργάστηκε για την χώρα του και ποιος έκανε απλώς θόρυβο.

Ωστόσο, η αυστριακή υπουργός χαρακτηρίζει ως ψευτοδίλημμα την συζήτηση που διεξάγεται περί λιτότητας και αύξησης των δαπανών για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι η δημιουργία περισσότερου χρέους είναι λανθασμένη στρατηγική» λέει.

Αξιολόγηση