Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις και χαλάρωση

Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις και χαλάρωση
Την ελπίδα ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό με βασικό θέμα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να μην παρουσιαστούν προβλήματα.

«Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να βγούνε όλες οι διοικητικές πράξεις, οι υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο», δήλωσε.

Σε ερώτηση εάν εκταμιευθεί η δόση του Ιουνίου μαζί με αυτή του Μαΐου, απάντησε: «Ας πάρουμε τη μία και βλέπουμε» εξηγώντας πως η δεύτερη έχει τεθεί μόνο σε τεχνικό επίπεδο και δεν έχει γίνει κουβέντα ακόμα στο Eurogroup.

Τέλος ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χαλάρωση στην κυβέρνηση ούτε καθυστερήσεις σε επίπεδο υπουργείων.

Πριν από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον Πρωθυπουργό προηγήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη, που συζητήθηκαν η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και το άνοιγμα των αγορών, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece.

Υπενθυμίζεται πως το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κεκιάνγκ.

Η επίσκεψη ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων λιμανιών της χώρας, καθώς επίσης το κινεζικό ενδιαφέρον για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τον έλληνα πρωθυπουργό θα συνοδεύει στην επίσκεψή του πολυπληθής ομάδα εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός κτλ.

Αξιολόγηση