Τελευταίες αλλαγές για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Τελευταίες αλλαγές για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο
Έτοιμος είναι ο πλήρης κατάλογος με τους φορείς και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου τα οποία είτε θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους να απολυθεί. Τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσος Βολουδάκης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, αλλά και με την πολιτική ηγεσία υπουργείων για τις προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής.

Αναμένεται μάλιστα σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, να υπάρξουν τελικές αποφάσεις αφού η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει την πλήρη εικόνα μετά την άρση των αντιρρήσεων ορισμένων υπουργείων για περιπτώσεις εποπτευόμενων φορέων τους.

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την κινητικότητα, τις απολύσεις και τις συγχωνεύσεις / καταργήσεις φορέων στο Δημόσιο, με επίκεντρο το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» το οποίο κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι τελευταίες διευθετήσεις και συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ) βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε με το υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο για τις αλλαγές στο Δημόσιο να υλοποιηθεί η κυβερνητική συμφωνία με την τρόικα για 4.000 αποχωρήσεις εντός του 2013 και 11.000 ως το 2014.

Αξιολόγηση