Μέχρι τις 10 Μαΐου η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ

Μέχρι τις 10 Μαΐου η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ
Να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια μέχρι τις 10 Μαΐου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς, μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου, υπηρεσιών ΕΣΠΑ 2007-2013.

Από το πρόγραμμα ύψους 456 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν περίπου 500 επαγγέλματα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι θα ενταχθούν σε αυτό 10.000 επιχειρήσεις.

Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% επί του ύψους των επενδυτικών σχεδίων, ανάλογα με την περιφέρεια. Οι ενδιαφερόμενοι για το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής μπορούν να ζητήσουν κάλυψη είτε με δάνειο από τράπεζες είτε με εγγυήσεις από προγράμματα του ΕΤΕΑΝ.

Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου έχει καταληκτική ημερομηνία στις 10 Μαΐου. Τα επενδυτικά σχέδια στέλνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον οδηγό του προγράμματος στις ιστοσελίδες www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr.

Αξιολόγηση