Επιμηκύνεται το ρωσικό δάνειο στην Κύπρο

Επιμηκύνεται το ρωσικό δάνειο στην Κύπρο
Εντός της ημέρας ή αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα αποστείλει επιστολή στη ρωσική κυβέρνηση για διαφοροποίηση των όρων αποπληρωμής του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση του πρακτορείου Ρόιτερς, βασισμένη σε έγγραφο της τρόικας περί συμφωνίας της Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου, ανάφερε ότι η δανειακή σύμβαση προέβλεπε εφάπαξ αποπληρωμή του δανείου το 2016.

«Εκείνο που ζητά η κυπριακή κυβέρνηση είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με δόσεις, αρχίζοντας από το 2018 και μείωση του επιτοκίου», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Είπε επίσης ότι από τη στιγμή που η Βουλή ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, άνοιξε και ο δρόμος για διευθέτηση των όρων του ρωσικού δανείου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, εντός της εβδομάδας αναμένεται και η έγκριση από τον μηχανισμό στήριξης, της εκταμίευσης της πρώτης δόσης του δανείου των 10 δισ. ευρώ, ύψους τριών δισ. Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αξιολόγηση