Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για υπεξαίρεση

Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για υπεξαίρεση
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 47χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι αφαίρεσε δύο φορές χρήματα από την υπηρεσία του και δήλωσε ψευδώς ότι έπεσε θύμα κλοπής και ληστείας αντίστοιχα για να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας χθες το μεσημέρι ο εν λόγω υπάλληλος κατήγγειλε στην Άμεση Δράση ότι άγνωστος δράστης έκλεψε 21.000 ευρώ από το Ταμείο του ΙΚΑ όταν εκείνος απουσίασε για λίγη ώρα από τη θέση του. Επίσης, τον Απρίλιο του 2012 ο ίδιος υπάλληλος είχε καταγγείλει ότι άγνωστος τον απείλησε με όπλο στη διάρκεια της εργασίας του και αφαίρεσε από το Ταμείο του ΙΚΑ 25.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγελίες του ήταν ψευδείς και τα χρήματα τα πήρε ο υπάλληλος. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25.000 ευρώ.

Σε βάρος του υπαλλήλου σχηματίστηκε δικογραφία για "υπεξαίρεση στην υπηρεσία" και "ψευδή ανωμοτί κατάθεση" και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αξιολόγηση