Η Εθνική θα ψηφίσει την πρόταση για κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank από το ΤΧΣ

Η Εθνική θα ψηφίσει την πρόταση για κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank από το ΤΧΣ
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Eurobank τη Μ. Τρίτη, θα υπερψηφίσει την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, ως προς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση κοινών μετοχών καλυπτόμενη με εισφορά σε είδος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με την πραγματοποίηση, τη Μ. Δευτέρα, της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας και τη Μ. Τρίτη της γενικής συνέλευσης της Eurobank, ολοκληρώνεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους και εντός του Μαΐου ξεκινούν πλέον οι εγγραφές για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, στη συνεδρίαση του την περασμένη Πέμπτη, αποφάσισε την αναπροσαρμογή από το 10% στο 12% του στόχου συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η ιδιωτική συμμετοχή από 785,6 εκ. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο μπορεί να ανέλθει στα 950 εκ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank σε συνεδρίαση του την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου 5,8 δισεκ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αξιολόγηση