Διευκρινήσεις ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων το Πάσχα

Διευκρινήσεις ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων το Πάσχα
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), εν όψει των εορτών του Πάσχα, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας είναι 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την Αθήνα και τον Πειραιά και 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τη 1 το μεσημέρι.

Εξαίρεση στο συγκεκριμένο κανόνα, και κατά τις διατάξεις του «Καλλικράτη», μπορεί να εισαχθεί μόνο με απόφαση του οικείου Δήμου, στον οποίο οφείλει να απευθυνθεί ο τοπικός εμπορικός σύλλογος, εάν επιθυμεί διαφορετικό ωράριο για τη Μεγάλη Παρασκευή, εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις τοπικές συνθήκες της περιοχής του.

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη του Πάσχα, στην οποία, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 9280/196/1-4-2013, μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς.

Αξιολόγηση