Με διαδικασίες-εξπρές θα γίνει η αξιολόγηση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων

Με διαδικασίες-εξπρές θα γίνει η αξιολόγηση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων
Με διαδικασίες-εξπρές θα αξιολογηθούν οι 50.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Αντώνης Μανιτάκης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ με τους οποίους συναντήθηκε, οι οργανισμοί του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει αρχικά το κλείσιμο 10 φορέων ιδιωτικού δικαίου και την απόλυση των εργαζομένων που απασχολούν μέχρι τα τέλη Μαΐου ως δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η αρχή των απολύσεων θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο καθώς ως τα τέλη του χρόνου θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί 4.000 άτομα.

Οι πρώτοι υπάλληλοι θα προκύψουν από τους 10 οργανισμούς στους οποίους θα μπει λουκέτο ως τα τέλη του Μαΐου, ενώ στο πρώτο κύμα απολύσεων θα ενταχθούν και πολλοί από τους επίορκους.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση, στο πρώτο στάδιο θα μπουν στο μικροσκόπιο οι φάκελοι των εργαζόμενων ώστε να αποτιμηθούν τα προσόντα τους, αλλά και να γίνει έλεγχος της γνησιότητας των εγγράφων και των πτυχίων τους.

Αξιολόγηση