Σκορδάς: Ρύθμιση- ανάσα για τους δανειολήπτες

Σκορδάς: Ρύθμιση- ανάσα για τους δανειολήπτες
Για «ρύθμιση – ανάσα» για τους δανειολήπτες έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σκορδάς, αναφερόμενος στη ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης αφορά τα πάσης φύσεως ενήμερα ενυπόθηκα δάνεια δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Τόνισε ότι στην αρχική πρόταση το ετήσιο εισόδημα ήταν μεικτό και τώρα έγινε καθαρό, οικογενειακό, 25.000 ευρώ.

Η ρύθμιση αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας. Το 80% των ενήμερων δανειοληπτών αφορά τα δάνεια αυτής της μορφής τόνισε.

Πρόκειται για «ρύθμιση ομπρέλα» για την πρώτη κατοικία σημείωσε κ. Σκορδάς. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι για να υπαχθεί στη ρύθμιση του ΥΠΑΝ ο αιτών, η αντικειμενική άξια της πρώτης κατοικίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ, το ανεξόφλητο υπόλοιπο δανείων να μην είναι μεγαλύτερο από 150.000 ευρώ και η συνολική περιουσία του να μην υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ. Επίσης, η συνολική του κατάσταση σε μετρητά να μην είναι περισσότερα από 10.000 ευρώ σε καταθέσεις.

«Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι υπάρχει μια λύση για όλους – πανάκεια. Δίνουμε 48 μήνες περίοδο χάριτος και οι δικαιούχοι θα πληρώνουν μέχρι το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, κάθε δανειολήπτης θα έχει υποχρέωση να ενημερώνει την τράπεζά του για την αλλαγή της οικονομικής του κατάστασης.

Αξιολόγηση