Αύξηση Ρώσων τουριστών φέτος αναμένει η Κεφαλογιάννη

Αύξηση Ρώσων τουριστών φέτος αναμένει η Κεφαλογιάννη
Η περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Εβγκένι Πισαρέβσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε στον κ. Πισαρέβσκι ότι η Ελλάδα επενδύει στον ειδικό τουρισμό, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση στον προσκυνηματικό τουρισμό, τον θαλάσσιο, τον αθλητικό και τον τουρισμό υγείας.

Στις δηλώσεις της, η υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι, φέτος, οι αφίξεις Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα θα είναι αυξημένες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας πως «η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τη Ρωσία αποδίδει καρπούς. Οι προκρατήσεις πάνε πολύ καλά και είμαστε αισιόδοξοι ότι, φέτος, θα υποδεχτούμε ένα μεγάλο αριθμό ρώσων επισκεπτών στη χώρα».

Παράλληλα, τόνισε πως «αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια χρονιά που περιμένουμε όλοι ότι ο τουρισμός θα μπορέσει να βοηθήσει την ελληνική οικονομία και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ακόμη ότι, ως χώρα, «μας ενδιαφέρει η συνεργασία που έχουμε με τη Ρωσία να μην είναι συγκυριακή και ευκαιριακή αλλά να έχει αποτελέσματα που θα φανούν σε βάθος χρόνου».

Σχετικά με τη φετινή τουριστική κίνηση, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι «οι προκρατήσεις έχουν πάει πολύ καλά και αυτό μας κάνει, βάσιμα, να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, τόσο από τις παραδοσιακές μας αγορές όσο και από τις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Ρωσία».

Από την πλευρά του, ο κ. Πισαρέβσκι ανέφερε πως πιστεύει «ότι, φέτος, θα επισκεφτούν την Ελλάδα γύρω στο ένα εκατομμύριο ρώσοι τουρίστες» και χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδας, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε όλες τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

«Οι ρώσοι τουρίστες θα πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα και να νιώθουν άνετα εδώ, επειδή έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην κουλτούρα, τη θρησκεία. Φυσικά, υπάρχει ο απίστευτος ήλιος και η θάλασσα που είναι δημοφιλή στη Ρωσία» σημείωσε ο κ. Πισαρέβσκι.

Αξιολόγηση