ΟΠΑΠ: Στο ΤΑΙΠΕΔ σήμερα τα τελικά σχήματα

ΟΠΑΠ: Στο ΤΑΙΠΕΔ σήμερα τα τελικά σχήματα
Στους συμβούλους του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) παρουσιάζονται σήμερα τα τελικά σχήματα που θα διεκδικήσουν τον ΟΠΑΠ. Παράλληλα συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να ανακηρύξει την Intralot προσωρινό ανάδοχο για το νέο τεχνολογικό σύστημα.

Στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ είχαν περάσει η BC Partners, η Emma Delta Ltd, η κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%), η Intralot, η Primrose Treasure Limited (θυγατρική της κινεζικής εταιρίας Fosun international), η Third Point LLC και η επίσης αμερικανική TPG Capital η οποία αποχώρησε από νωρίς.

Οι κοινοπραξίες που θα διαμορφωθούν σήμερα καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές την επόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου.

Σήμερα επίσης αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ προκειμένου να ανακηρύξει την Intralot ως προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο, έπειτα από την έγκριση (με ισχνή πλειοψηφία) της σύμβασης από την έκτακτη γενική συνέλευση του Σαββάτου, σε ψηφοφορία από την οποία απείχε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ δεν μεταφράζεται σε άμεση υπογραφή της σύμβασης καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η εταιρεία θα κληθεί να καταθέσει τις σχετικές εγγυητικές επιστολές και διάφορα άλλα έγγραφα. Μόνο για το πρώτο τμήμα του έργου, τη σύμβαση υλοποίησης, πρέπει να καταθέσει εγγυητικές (καλής εκτέλεσης, κλπ) που φτάνουν το 25% του προϋπολογισμού των 29,5 εκατ. ευρώ, όπως είπε στη γενική συνέλευση του Σαββάτου ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος.

Ολα δείχνουν πως θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης. Οπότε μπορεί να υπάρχει και νέος ιδιοκτήτης του οργανισμού, με δεδομένο ότι οι προσφορές υποβάλλονται στις 17 Απριλίου.

Αξιολόγηση