Στους κτηνοτρόφους θα δοθούν 35 εκατ. ευρώ

Στους κτηνοτρόφους θα δοθούν 35 εκατ. ευρώ
Πριν το Πάσχα, πρόκειται να καταβληθούν στους αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους των ορεινών περιοχών, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ενισχύσεις συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 7,5 εκατ. ευρώ δίνονται στο πλαίσιο του κανονισμού de minimis.

«Η πληρωμή αυτή» δήλωσε, σχετικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, «αποτελεί στήριγμα για την πλειοψηφία των ορεινών κτηνοτρόφων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που περνούν από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, που αποτέλεσε και τη βάση διεκδίκησης από την ΕΕ των χρημάτων του μηχανισμού de minimis».

Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε επίσης πως, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, δύο σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με τους κτηνοτρόφους εξελίχθηκαν θετικά. Το πρώτο αφορά στον ορισμό των βοσκοτόπων και στην προσπάθεια να περιληφθούν σε αυτόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξυλώδους και φρυγανώδους βλάστησης και το δεύτερο αφορά στην αύξηση του ποσού των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο 7%, με προοπτική περαιτέρω αύξησης.

Αξιολόγηση