«Φύλλο και φτερό» κάνει το ΣΔΟΕ λογαρισμούς δημοσίων λειτουργών

«Φύλλο και φτερό» κάνει το ΣΔΟΕ λογαρισμούς δημοσίων λειτουργών
Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί βρίσκονται στο στόχαστρο ελέγχου του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του Σώματος στη Δυτική Ελλάδα προχωρούν σε έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών 689 ατόμων, σύμφωνα με έγγραφο που τέθηκε υπ' όψιν των υπευθύνων του υπουργείου Οικονομικών.

Τα περισσότερα άτομα ελέγχονται για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής, κυρίως μέσω εικονικών τιμολογίων. Έχουν ήδη αποσταλεί στις τράπεζες 368 διαφορετικά αιτήματα για άνοιγμα των λογαριασμών, αριθμός προφανώς σχεδόν αντίστοιχος με τις υποθέσεις που διερευνώνται από τον ΣΔΟΕ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για πρωτοφανή αριθμό προσώπων που ερευνούνται από περιφερειακή υπηρεσία, δείγμα της δραστηριότητας επίορκων υπαλλήλων και υποθέσεων παράνομων συναλλαγών.

Από τον ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διενεργείται έλεγχος για αδικαιολόγητο πλουτισμό 21 γιατρών του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, για υποθέσεις διαφθοράς σε τρεις κοινότητες στην Κεφαλλονιά, για νέο μεγάλο κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων και ιδιωτών στη Ζάκυνθο, για κύκλωμα εικονικών τιμολογίων στην Ηλεία και άλλες πολλές υποθέσεις με εμπλοκή κυρίως δημάρχων και εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξιολόγηση