Στουρνάρας: Δεν θα κλείσει τίποτα εάν δεν κλείσουν όλα

Στουρνάρας: Δεν θα κλείσει τίποτα εάν δεν κλείσουν όλα
Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για κανένα από τα κομβικά ζητήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ερωτήθηκε για το εάν έκλεισε κάποιο κεφάλαιο με την τρόικα και απάντησε χαρακτηριστικά :«Δεν θα κλείσει τίποτε εάν δεν κλείσουν όλα».

Την ίδια απάντηση ο υπουργός έδωσε και σε ερώτηση για το εάν εξετάσθηκε ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Σε ερώτηση για το εάν εξετάσθηκε η συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank απάντησε θετικά. «Μιλήσαμε για όλα», τόνισε και επιβεβαίωσε πως θα έχει καθημερινές συναντήσεις με την τρόικα.

Λίγο νωρίτερα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι «με την τρόικα ανοίξαμε όλη τη "γκάμα" των θεμάτων, δημοσιονομικά, τράπεζες, διαρθρωτικά και προγραμματίσαμε τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις των επομένων ημερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ελληνική πλευρά ετέθη και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για εφέτος, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών ετέθησαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την εκταμίευση τόσο του «υπολοίπου» της δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου (2,8 δισ. ευρώ), για το οποίο βασικό «διαρθρωτικό ορόσημο» είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο, όσο και της δόσης του α΄ τριμήνου, ύψους 6 δισ. ευρώ (για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των φορολογικών εσόδων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ταμεία, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κ.λπ.). Τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν ότι έως τις 15 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης σε έκτακτο Eurogroup στο τέλος του μήνα.

Αξιολόγηση