Μαχαίρι στον μισθό των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Μαχαίρι στον μισθό των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων
Με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση κόβει τον μισθό σε όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, με μόνη προϋπόθεση την απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα.

Λίγες ώρες πριν την άφιξη της τρόικας και την έναρξη των διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους δανειστές, παρουσιάζοντας πρόταση για την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας σε 2.000 υπαλλήλους του δημοσίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Η κυβέρνηση, με νέα νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα προωθήσει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, θα διακόπτει πλήρως τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων και εφόσον δικαιωθούν στο μέλλον, όταν υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, τότε θα επιστρέφουν στην εργασία τους, λαμβάνοντας και τους μισθούς που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της δικαστικής τους εμπλοκής.

Την ύπαρξη του σχεδίου αυτού, το οποίο εκπόνησαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου.

Αξιολόγηση