14 προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

14 προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Δεκατέσσερις κοινοπραξίες και μεμονωμένοι επενδυτές δήλωσαν «παρών» την Παρασκευή, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της χερσονήσου Μικρό Καβούρι, που περιλαμβάνει και την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν τα Νέα ανάμεσά τους καταλέγονται η κινεζική Fosun International (διεκδικεί και τον ΟΠΑΠ), ο τουρκικός όμιλος Κοτς (διαχειρίζεται μαζί με τη Folli Follie τη μαρίνα Μυτιλήνης), η ΤΕΜΕΣ (στην οποία ανήκει το Costa Navarino), ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, η Lamda Development, η εταιρεία επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα Dolphin Capital Investments του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη, καθώς και μεγάλο βρετανικό fund που δραστηριοποιείται στα ακίνητα.

Επισήμως, στους 14 επενδυτές δεν συγκαταλέγεται το Εμιράτο του Κατάρ, αξιωματούχοι του οποίου είχαν κάνει σαφές προς την ελληνική πλευρά ότι τους ενδιαφέρει έντονα η πώληση του Αστέρα. Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, έλεγαν χθες ότι δεν αποκλείεται το Εμιράτο να συμμετέχει στον διαγωνισμό χωρίς να εμφανίζεται μέσω κάποιου κοινοπρακτικού σχήματος. Επίσης, στους 14 δεν συμπεριλαμβάνεται η βρετανική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων London & Regional (που συμμετέχει στον διαγωνισμό για το Ελληνικό). Δεν αποκλείεται ωστόσο να κατέβει στον διαγωνισμό του Αστέρα σε μεταγενέστερη φάση, μέσω συμμαχίας με κάποιους από τους 14 ενδιαφερομένους.

Αξιολόγηση