Στις κυπριακές τράπεζες θα καταλήξει η όποια ρωσική βοήθεια

Στις κυπριακές τράπεζες θα καταλήξει η όποια ρωσική βοήθεια
Η όποια βοήθεια από τη Ρωσία προς την Κύπρο θα καταλήξει στις τράπεζες, δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

«Οι τράπεζες είναι ο τελικός στόχος σε οποιαδήποτε βοήθεια θα λάβουμε, άρα είτε θα πρόκειται για απευθείας βοήθεια προς τις τράπεζες ή για βοήθεια που θα λάβουμε μέσω άλλων τομέων και θα διοχετευθεί στις τράπεζες, διότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μιχάλης Σαρρής.

Ο κ. Σαρρής βρίσκεται στη Μόσχα, πραγματοποιώντας σειρά σημαντικών συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιας μορφής βοήθεια από τη Ρωσία προς την Κύπρο. Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρής, η βοήθεια αυτή θα πρέπει να έχει οικονομικό νόημα για τη Ρωσία, ενώ αποκάλυψε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν μπει οι τράπεζες, το φυσικό αέριο και μια σειρά από άλλα θέματα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι επιδιώκει την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου του από το 4,5% στο 2,5%.
«Δεν υπάρχει εμπλοκή σε θέματα, υπάρχει μόνο δουλειά που πρέπει να γίνει. Είναι κατανοητό ότι, εάν είναι να υπάρξει βοήθεια, θα πρέπει να συνδεθεί με κάποιες οικονομικές δραστηριότητες", δήλωσε ο Μιχάλης Σαρρής».

Στο πλαίσιο των λύσεων που προωθούνται προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Αξιολόγηση