Σχέδιο άμεσης αποπομπής 7-8.000 δημοσίων υπαλλήλων

Σχέδιο άμεσης αποπομπής 7-8.000 δημοσίων υπαλλήλων
Το θέμα των απολύσεων από το δημόσιο τομέα και η εξέλιξη του σχεδίου αναδιοργάνωσης ετέθησαν χθες επί τάπητος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.

Ο κ. Μανιτάκης μετά το πέρας της συνάντησης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι στον πρωθυπουργό, τον οποίο δεν μπορεί να υποκαταστήσει, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δήλωσε ότι συνεχίζεται. Λίγο μετά, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη σκιά των όσων συνέβησαν το τελευταίο τριήμερο στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη το ζήτημα της άμεσης αποπομπής από το Δημόσιο των επίορκων, καθώς και της ταχείας λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων προκειμένου να καταστεί δυνατό το ξεκαθάρισμα υποθέσεων που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Επίσης, με γρήγορες διαδικασίες θα πρέπει να εφαρμοστεί η αναδιοργάνωση των υπουργείων και η εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων, προκειμένου να καταστεί σαφές πόσους και πού χρειάζεται το Δημόσιο, ώστε στη συνέχεια και μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, να προωθηθεί και η διαθεσιμότητα, που ως γνωστόν θα οδηγήσει σε απολύσεις εντός του 2014, καθώς οι υπάλληλοι που δεν θα απορροφηθούν σε άλλη θέση, για ένα χρόνο θα λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους, μέχρι την «οριστική αποπομπή λόγω εξάλειψης της θέσης τους».

Αξιολόγηση