Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σώσει την Ευρωζώνη

Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σώσει την Ευρωζώνη
Με μελανά χρώματα περιγράφει τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, ο επικεφαλής του τμήματος συναλλαγματικών ισοτιμιών (global head of FX strategy) της πανίσχυρης Deutsche Bank, Bilal Hafeez.

Ο κ. Hafeez μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της γερμανικής τράπεζας με τους πελάτες της σε επίπεδο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (Deutsche Bank Mittelstand FX conference) στο Αμβούργο εστίασε στα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη και το ευρώ και επεσήμανε την άμεση ανάγκη για περαιτέρω επιτάχυνση της πολιτικής, οικονομικής και κατ' επέκταση νομισματικής ενοποίησης της Ευρώπης.

Για να δώσει μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα προβλήματα έκανε την ακόλουθη θρησκευτική αλληγορία, λέγοντας πως το ευρώ και οι πολίτες της ΕΕ χρειάζονται επειγόντως ένα «ρόλο» μια «φιγούρα» στην οποία θα πιστέψουν. Κάτι που οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν, ούτε οι τραπεζίτες.

«Μόνον ο Χριστός μπορεί να σώσει την Ευρωζώνη», δήλωσε ευθέως ο κ. Hafeez και συμπλήρωσε:

«Θα πρέπει να είναι μια εξωτερική μορφή την οποία σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι και τα κίνητρα της οποίας δεν θα αμφισβητεί κανείς. Αυτό αποκλείει οποιονδήποτε ζωντανό άνθρωπο, καθώς ακόμα και ο πλέον αρμόδιος άνθρωπος θα κάνει κάποιο στραβοπάτημα. Επομένως, απομένουν μόνο ιστορικές φιγούρες των οποίων οι ζωές έχουν ξεγυμνωθεί από την ιστορία. Η μοναδική φιγούρα την οποία μπορώ να σκεφτώ καθώς είναι σεβαστή από τους περισσότερους Ευρωπαίους και δεν αμάρτησε ποτέ, είναι ο Ιησούς».

Αξιολόγηση