Ρόμπεϊ: Η ανεργία των νέων στο επίκεντρο των συζητήσεων

Ρόμπεϊ: Η ανεργία των νέων στο επίκεντρο των συζητήσεων
Η ανεργία, και ειδικότερα όσον αφορά στους νέους, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ μετά τη λήξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ανάπτυξη και η εργασία «δεν είναι πράγματα που μπορούν οι κυβερνήσεις να αγοράσουν», για το λόγο αυτό τόνισε την ανάγκη να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για να βρεθεί η σωστή ισορροπία.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης κορυφής, εργαζομένων, εργοδοτών και πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ, ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Ε.Ε. έχει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο: «Παρά τις ενδείξεις ότι τα χειρότερα της χρηματοοικονομικής κρίσης βρίσκονται πλέον πίσω μας... υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για να αποκαταστήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης, να αναζωογονήσουμε τις οικονομίες μας, να θεραπεύσουμε τα τραπεζικά μας συστήματα, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και να βελτιώσουμε την πρόνοια στην περιοχή μας».

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η οικονομία αντιδρά με χρονοκαθυστέρηση: μόλις επιστρέψει η σταθερότητα, χρειάζεται χρόνος για να μεταφραστεί αυτό σε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Αξιολόγηση